Diyarbakır'da bir aile böbreklerini çocuklarına bağışladı

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yaşayan Hacı ve Sultan Yiğit’in çocukları Emre, Medine ve Zeynep kronik böbrek yetmezliğine yakalandı. Ankara ve Adana’da tedavi olan 3 kardeş, diyalize bağlanmak zorunda kaldı.

OĞLUNA BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

Aile, çocuklarına uygun böbrek bulmak için Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi’ne başvurdu, ancak üç kardeşe uygun böbrek bulunamadı. 6 çocuklu ailenin tek oğlu olan Emre (22), 2012’de diyalize bağlandığı sırada komaya girince anne Sultan Yiğit (40) doktorlara "Oğlum öleceğine benim canımı alın" diye böbreğini bağışladı.

Diyarbakır'da bir aile böbreklerini çocuklarına bağışladı

NİNESİNİN BÖBREĞİNİ ALDI

Annesinin böbreğiyle ikinci kez hayata tutunan Emre, uzun bir ilaç tedavisi ve kontrolün ardından sağlığına kavuştu. Geçtiğimiz yıl ölümle burun buruna gelen Medine (18) de ninesi Sabiha Yaman’ın (63) böbreğiyle hayat buldu.

BABASI BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

15 yaşındaki Zeynep’e de baba Hacı Yiğit (46) böbreğini bağışladı ve Zeynep geçtiğimiz hafta Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla ikinci hayatına "Merhaba" dedi. Ailenin en küçük fertleri Havva (11), Melike (6) ve Asmin (3) ise böbrek yetmezliğine yakalanma riskine karşı 3 ayda 1 kontrolden geçiriliyor.