Diyarbakır'da esnaf kepenk açmadı
DHA

Fırın ve eczanelerin sadece açık olduğu Diyarbakır'da yapılması planlanan yürüyüş için Valilik, söz konusu yürüyüşün yapılacağı alanın gösteri ve yürüyüş yeri olmadığı ve yapılacak olan yürüyüşün kanunsuz olacağını belirtmişti.

Diyarbakır'da esnaf kepenk açmadı

YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ KEPENK AÇMADILAR

Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve dün askerlerin de dahil olduğu operasyonlar devam ederken, HDP ve DBP'nin bugün ilçeye doğru yapacağı yürüyüş öncesinde esnafların kepenk açmadığı görüldü. Merkez Yenişehir, Balar ve Kayapınar ilçelerinde sadece fırın ve eczaneler açık bulunurken, bazı esnafların açmadıkları işyerlerinin önünde durduğu ve Belediye otobüslerinin de çalışmadığı görüldü.

ESNAF PKK'YA TEPKİ GÖSTERDİ

Yenişehir ilçesinde toplanan Sur ilçesindeki bir grup esnaf, terör örgütü PKK mensuplarınca cadde ve sokaklara hendek kazılması ve ardından yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi. Hendeklerin kapatılmasını isteyen esnaf, güvenlik güçlerinin yanında yer aldığını söyledi.

Grup adına konuşan Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği  (Çözüm-Der) Genel Başkan Yardımcısı Adil Aydın, Sur ilçesinde kazılan hendekler nedeniyle esnafın büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Diyarbakır'da esnaf kepenk açmadı

KAOS ORTAMINI BAŞLATAN HENDEKLERDİR

Esnaf Mehmet Özdemir Zararının 10 günde 300 bin liraya ulaştığını belirtirken, yerleşim alanlarında hendek kazılmasına tepki gösterdi.

Özdemir, "Bu kaos ortamını başlatan hendeklerdir. Sur esnafı olarak hendeklere karşıyız. Hendekleri kesinlikle istemiyoruz. Hendekler çözüm olsaydı Silvan'da, Cizre'de çözüm bulacaktı. Evlerin önüne kurulan tuzaklar var, mayınlar var, camiler yanıyor, okullar yanıyor ve hiç kimse buna ses çıkartamıyor" ifadelerini kullandı.

SUR'A YÜRÜYÜŞ YAPACAKLAR

HDP'den dün yapılan açıklamada, Sur'da yaşananlara dikkat çekmek ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması amacıyla merkez Yenişehir ilçesi Esma Ocak parkından Sur'a yürüyüş yapılacağı belirtilmişti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Milletvekilleri ve Belediye başkanlarının da katılacağı belirtilen yürüyüşün saat 12.00'de başlayacağı öğrenildi.

VALİLİK UYARDI

Diyarbakır Valiliğinden dün akşam yapılan yazılı açıklamada, kentte toplantı ve gösteri yapılacak alanların belli olduğu ifade edilerek, "14 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 12.00'da ilimiz Yenişehir İlçesi çiftkapı (Esma Ocak Çay Bahçesi) önünde yapılacağı duyurulan gösteri yürüyüşü ilgili mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Vatandaşlarımızın kanunsuz olarak yapılacak olan yürüyüşü, bu açıdan değerlendirmeleri önem arz etmekte olup kanunsuz çağrılara itibar edilmemesi Diyarbakır'ımızın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)