Diyarbakır'da nüfus müdürlüğünde fıkra gibi olay

v

Diyarbakır'da oturan Mehmet Hanifi ve Servet Efe çifti, dünyana gelen çocuklarına, 'Muhammed Bawer' ismini vermek istedi. Kayapınar İlçe Nüfus Müdürlüğü ise, isimde yer alan 'W' harfinin Türkçe alfabede yer almaması nedeniyle bu isteği reddetti.

Nüfus Müdürlüğü bununla ilgili tabligatı ailenin oturduğu 'Mezopotamya Mahallesi Ehmede Xani Caddesi'ndeki adrese gönderdi. Gönderilen tebligatta şöyle denildi:

"TÜRK ALFABESİNDE OLMAYAN X,Q,W..."

"İlgili tarihli dilekçenizde 1 Mayıs 2015 tarihinde doğan çocuğunuzun nüfus kayıtlarına Muhammed Bawer Efe olarak tescil edilmesini talep etmektesiniz. Ancak, çocuklara konulacak isimlerde 1353 sayılı Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkındaki kanun gereğince Türk alfabesine uygun olmak şartıyla bir sınırlama getirilmiştir. Bu nedenle Türk alfabesinde olmayan, 'X,Q ve W' harflerinin olduğu ibarelerin Türk vatandaşları tarafından çocuklarına isim olarak verilmesi mümkün olmadığından çocuğunuzun nüfus kayıtlarına Muhammed Bawer Efe olarak tescilinin yapılmayacağı hususunu bilgilerinize arz ederim."

Diyarbakır'da nüfus müdürlüğünde fıkra gibi olay