Diyarbakır'daki bayrak indirme davasında karar çıktı

EVVEL.JPG

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçen yıl 7 Haziran günü PKK'nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada öldürülen Ramazan Baran'ın cenaze töreninde olaylar çıkmıştı.

BAYRAK İNDİRMENİN CEZASI 13 YIL

Olaylar esnasında Diyarbakır'da adı 'Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı' olarak değiştirilen 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrağı gönderden indiren Ömer Mutlu için karar verildi.

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Mutlu, 13 yıl 9 ay hapis çezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'daki bayrak indirme davasında karar çıktı

SAVCI 26 YIL İSTEMİŞTİ

Savcı Ömer Mutlu için,  'askeri yasak bölgelere girme', 'toplantı ve yürüyüşlere silahlı ve benzeri aletlerle katılma', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama' suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Hava Kuvvetleri'nde Türk bayrak indirme olayı İZLE

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTI: BAYRAĞI ATMADIM, ELİMDEN DÜŞTÜ

Ömer Mutlu, duruşmalarda Kürtçe yaptığı savunmasında, terör örgütü üyesi olmadığını ifade ederek, direğe çıkarak bayrağı indirdiğini kabul etmişti. Bayrağı yere atmadığını öne süren Mutlu, şu iddialarda bulunmuştu:

"Yere inerken ayağım tele takıldı. Dengemi kaybederek yere düştüm. Demirin üzerindeydim. Ayağım çıplak olduğu için kaydım. Bu nedenle bayrak elimden düştü. Girdiğim yerin askeri bölge olduğunu, bu nedenle yasak bölge olduğunu bilmiyordum. Bu hepimizin bayrağıdır. Tümü şehitlerimizin kanıyla oluşan bir bayraktır. Sadece o an gözüm karardı ve ne yaptığımı bilmeden yaptım. Ölen Ramazan Baran'ın babasını görünce kendimi kaybettim."