Diyarbakır'daki terör operasyonları sona erdi
AA

Diyarbakır'daki terör operasyonları sona erdi

Lice'nin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik" ile 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik - 1" operasyonları tamamlandı.

NOKTA OPERASYONLAR

Operasyonlarda bombalı araçların düzeneklerinin hazırlandığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu. Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 3 gezici terörist grup, etkili nokta operasyonları ve anlık hava harekatlarıyla dağıtıldı.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

6 teröristin öldürüldü, 8 teröristin yakalandığı operasyonlarda 19 bin 265 kilogram işlenmiş amonyum nitrat ile terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen, çeşitli markalarda çoğunluğu lüks 32 araç ele geçirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı terörist Mervan Erdem'in de olduğu belirlendi.

UYUŞTURUCU TARLALARI İMHA EDİLDİ

Örgütün finans kaynağı uyuşturucuya da büyük darbe vurulan çalışmalarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)