Doğaseverlerin durağı: Tohma Kanyonu
AA

Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarınca mola noktası olarak görülüyor.

Sonbaharda tabloları aratmayan manzaralara sahne olan Tohma Kanyonu, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkanı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biri oluyor. Nişan ve düğün gibi özel günlerini ölümsüzleştirmek isteyenler de kanyonu adeta doğal stüdyo gibi değerlendiriyor.

Doğaseverlerin durağı: Tohma Kanyonu

6 KİLOMETRELİK PARKURDA BİRÇOK SPOR İMKANI

Somuncu Baba Külliyesi’ne yürüyüş mesafesindeki kanyon, ahşap köprüleri, mini doğal şelaleleri, su çarkları, yürüyüş alanları ve Tohma kenarındaki çay bahçeleriyle ziyaretçilerine dinlenme imkanı sunuyor.

Birinci derece doğal sit alanı olarak belirlenen kanyonun, 6 kilometrelik parkurunda rafting, trekking, zipline, tırmanış ve kano gibi doğa ve su sporları yapılabiliyor.

Doğaseverlerin durağı: Tohma Kanyonu

DOĞADA TEK BAŞINA KAMP

Soğuk ve tatlı su yapısıyla balıkçılığın da sürdürüldüğü Tohma Çayı'nda, bölgenin en lezzetli alabalıkları yerli ve yabancı turistlere ikram ediliyor.

Girişlerin ücretsiz olduğu kanyonda, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için vadi içerisinde belirlenen alanlarda kamp da yapılabiliyor.

Özellikle hafta sonlarını huzurlu ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelen vatandaşlar, sonbaharda farklı güzelliğe bürünen doğanın keyfini çıkarıyor. Tohma kanyonu, temiz havası, sarmaşıkların kızıl ve sarının tonlarıyla ziyaretçilerine sonbaharın güzelliğini yaşatıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)