Doğu ve Güneydoğu'da sokaklar ve caddeler asfaltlanıyor
AA

1

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilçe merkezlerinde teröristlerin yakalanması, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başarıyla tamamlanan müşterek operasyonların ardından karayolları ekipleri harekete geçti.

CADDE VE SOKAKLAR ASFALTLANIYOR

Karayolları ekipleri, Sur'da 8,7, Dargeçit'te 12, Derik'te 33, Nusaybin'de 50, İdil'de 37,4, Silopi'de 37,1 ve Cizre'de ise 40,5 olmak üzere 218,7 kilometre uzunluğundaki cadde ve sokağı asfaltlıyor.

TERÖRİSTLER PATLAYICI YERLEŞTİREMEYECEK

Daha önce çukur kazılan ve patlayıcı tuzaklanan cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla ilçelerin çehresi adeta değişirken, bu sayede aynı zamanda teröristlerin yollara patlayıcı tuzaklaması da önlenmiş oldu.

Artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak VİDEO

"PARKE TAŞININ ALTINA PATLAYICI YERLEŞTİRME İHTİMALİ ORTADAN KALDIRILDI"

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk yaptığı açıklamada, ilçede 33 kilometre yol ve caddenin asfaltlanacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"İlçemiz 100 yıldır alamadığı hizmeti almış oldu. Böylece sokaklarımız pırıl pırıl oldu. Asfaltlanan yola yapılan en küçük müdahale gözle görülüyor. Parke taşında fark edilmiyordu. Parke taşının altına patlayıcı yerleştirilip, üzeri yine parke taşı ile kapatılıyordu. Bu ihtimal, asfaltlama ile ortadan kaldırıldı. Elle ve iş makinesiyle bile artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak."Doğu ve Güneydoğu'da sokaklar ve caddeler asfaltlanıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)