Doğusuyla batısıyla Antalya

Şehri ziyaret eden Gökçen Ata, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Antalya'da yaşadığı tecrübeleri anlattı: Antalya denizdir, kumdur, tarihtir. Şelaledir. Antalya her şeydir; kimileri düzlükte golf oynar, kimileri dağlara tırmanır ya da müzelerde vakit geçirir.

Doğusuyla batısıyla Antalya

Ne isterseniz yaparsınız ama tarihi ve doğal zenginliklerinin ve tatil seçeneklerinin bolluğu seçim yapmayı zorlaştırır. Şimdi biraz Antalya’dan söz edip aklınıza yeni soru işaretleri koyacağız ve sizi iyi bir plan yapmaya zorlayacağız.

Akdeniz'in en güzel şehri: Antalya

ÖNCE DOĞUDAN BAŞLAYIN

Şehrin merkezini, Kaleiçi'ni gezdiyseniz, Kalekapısı’ndaki Selçuklu yapılarını, Yivli Minare Camii'ni, Antalya Müzesi'ni gördüyseniz, Konyaaltı’nda yüzdüyseniz, kısaca şehirde yapacaklarınızı tamamladıysanız sıra ilçelerdedir ve Antalya tatiliniz yeni başlıyor demektir. Önce doğu yönüne açılalım.

Doğusuyla batısıyla Antalya

SERİK GÖZDE BİR YER OLDU

Plajları ve antik mirasıyla zaten ünlü olan, Aspendos Tiyatrosu'nda uluslararası festivalini düzenleyen ve kalan aylarda da müzik dans gösterileriyle dolup taşan Serik, Belek’teki golf tesisleriyle daha bir gözde oldu. Bunlar akıllara sakinliği getiriyor ama öyle değil.

Doğusuyla batısıyla Antalya

HEYECANLI EĞLENCELİ VE MACERALI BİR YER

Serik heyecandır, eğlencedir, maceradır. Köprüçay’da rafting yaparak veya bol aksiyonlu ATV safarilere katılarak muhteşem doğanın ve maceranın tadını çıkarabilirsiniz.

Doğusuyla batısıyla Antalya

Deniz-kum ikilisinin üstüne Serik’teki en ünlü gezi rotası Aziz Paulos Yolu'nu, yüzmeye elverişli Uçansu Şelaleri'ni, komşu Selgelilerle yaptığı bol hileli savaşla tarihe geçen Pednelissos’un harabelerini ekleyebilirsiniz.

Doğusuyla batısıyla Antalya