Başbakan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı
Detay Haber

DOALR

Dolar/TL son dönemde hem iç hem dış gelişmelerle neredeyse her gün tarihi zirvesini yenileyerek yükselişini sürdürüyor. Kur bugün de yeni zirve olan 3.40 seviyesi civarında işlem görüyor.

DOLARDAN SONRA EURO DA REKOR KIRDI

Euro/TL'de 3.6090 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Kur, bankalararası piyasada saat 11.52 itibari ile 3.6002 seviyesinden işlem gördü.

Çankaya Köşkü'nde saat 16.20'de başlayan toplantıda, dolar kurundaki artışın yanı sıra, diğer döviz kurlarındaki artışlar da dahil olmak üzere, ekonomiye ilişkin gelişmeler değerlendiriliyor.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA: MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN

Başbakan Binali Yıldırım, dolardaki tarihi yükselişin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını saat 16.00'da yapacağız. Amerikan ekonomisinde bir hareketlilik başladı, halen devam eden bir hareketlilik bu. Dolar kurundaki bu artış da dahil olmak üzere bu konuları görüşeceğiz.

Vatandaşlarımız rahat olsun, emin olsun Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Ekonomiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok, birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız. Yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı tedbirsiz olmamızı hiçbir şey gerektirmez. Ekonomimiz ile ilgili yapılması gereken işler nedir, alınması gereken kararlar nedir, o kararları alacağız."