Donald Trump Huawei'ye sert yaptırımlar uyguladı
REUTERS

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında, gerilim tırmanıyor. Özellikle Huawei'yi hedef alan casusluk suçlamalarıyla gündeme gelen Trump, Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei'ye sert yaptırımlar getirdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yakında daha fazla görüşme için Çin'i ziyaret edeceğini söylerken, ABD'nin bu adımı ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında yeni bir gerilime neden olabilir.

ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei ve 70 bağlı ortaklığını kara listeye eklediğini açıkladı. Bu kararla birlikte Huawei, hükümetin izni olmadan ABD şirketlerinden herhangi bir parça veya teknoloji satın alamayacak.

huawei

TRUMP'DAN TAM DESTEK

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Trump'ın, Amerikan teknolojisinin ABD'nin ulusal güvenliğine veya dış politika çıkarlarına zarar verme potansiyeli olan yabancı şirketler tarafından kullanımının engelleyecek kararı desteklediğini açıkladı.

RESMEN İMZALADI

Bu kararın öncesinde Başkan Trump, ABD'li şirketlerin ulusal güvenlik riski oluşturan şirketler tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini de imzaladı.

Başkanlık kararnamesinde herhangi bir ülke veya şirket ismi verilmese de ABD yetkililerinin daha önce Huawei'yi bir tehdit olarak nitelendirdiği ve müttefiklerinin yeni nesil 5G ağlarında Huawei ağ ekipmanlarını kullanmamaları için lobi faaliyeti yürüttüğü, herkes tarafından biliniyor.

Ürünlerinin güvenlik tehdidi oluşturduğunu reddeden Huawei, "ABD hükümetiyle görüşemeye hazır ve istekli olduğunu ve ürün güvenliğini sağlamak için etkili önlemler ortaya koyduğunu" belirtti.

Neden başladı? Neler oluyor? ABD-Çin ticaret savaşı YouTube'dan İZLE

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji