Donald Trump Paris’i Almanya’da zannetti
Ajanslar

Donald Trump Paris’i Almanya’da zannetti

13 Kasım 2015 günü yaşanan kanlı saldırıların yarasını sarmaya çalışan Fransa’da dün bir karakola daha saldırı girişimi oldu. Bu saldırı dünyada geniş yankı bulurken ABD’nin Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Donalt Trump, sosyal medya hesabından şaşkınlık yaratan bir tweet attı.

ŞÜPHELİ ŞAHIS VURULMUŞTU

Elinde bıçakla karakol önünde bekleyen polislere saldıran şüpheli bir şahıs vurularak öldürüldü. Ancak bu olay sonrası ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den Müslümanları hedef alan açıklamalarıyla bilinen başkan aday adayı Donald Trump’un, Paris’in Almanya’da olduğu manasına gelebilecek Twitter’dan yayınladığı mesaj büyük şaşkınlık oluşturdu.

"ALMANYA'DA KAOS VAR"

Trump yayınladığı mesajında, ”Paris’te bir kişi polis karakolunda vuruldu. Ben terör tehdidinin en yüksek seviyede olduğunu söylemiştim. Almanya’da büyük bir kaos var. Uyanık olun.” ifadelerini kullandı. Ancak olayın Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelmiş olması Donald Trump’un Paris’in hangi ülkede yer aldığını karıştırdığı yönünde yorumlara neden oldu.

Donald Trump Paris’i Almanya’da zannetti

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Trump’un Twitter mesajı sonrası binlerce kişi Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayıyla sosyal medya üzerinden dalga geçti. Polemikleriyle ünlü Trump’u hedef alan yazılarda: ‘Teşekkürler Donald Trump bize Paris’in Almanya’da olduğunu öğrettiğin için’, ‘Trump yanıldı Paris İtalya’da Almanya’da değil’, ‘Trump sana büyük bir bilgi Paris Fransa’da’, ‘Biz 1945′ten beri özgürüz Donald, Mickey Mouse’a sorabilirsin, onun evi Paris, Fransa’da”

Fransız medyası da olayı ”Trump, Paris’i Almanya’nın başkenti zannetti.” ifadesiyle duyurdu. Haberde Trump’ın Paris’i gerçekten Almanya’da mı zannettiği yoksa bir hatayla mı bu ifadeyi kullandığının net olmadığına değinildi.

Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump’ın daha önce yaptığı ‘Müslümanların Amerika’ya girişi yasaklansın” ifadeleri büyük tepki çekmişti. Trump’un İngiltere’ye girişinin yasaklanması talebi Parlamento gündemine alınmıştı.