Dövmeli mumya bulundu

e

Her şey 1993 yılında başlamıştı. Altay’daki Ukok Yaylası’nda 2500 yıl önce öldüğü tahmin edilen dövmeli bir mumya bulundu. Bu kadının öldüğünde 25 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor. Kıyafetlerine, dövmelerinin sayı ve çeşitlerine bakıldığında soylu bir aileden geldiği düşünülüyor ve ona Altay prensesi deniliyor. Novobirskli bilim kadını Natalia Polosmak, “dövmeler, kişisel özellikleri yansıtır, tıpkı pasaport gibi” dedi ve prensesin mitolojik ve gerçek hayvan figürlerinin yaşını ve konumunu yansıttığını söyledi.

SOL MEMESİNDE KANSER GÖRÜLDÜ

Altay prensesinin marihuana kullanmış olabileceği, ancak gerçeklik kazanmadığı bilimsel olarak belirtildi. Yapılan MR tetkiklerinde, kadının sol tarafında meme kanseri olduğu belirlendi.

Dövmeli mumya bulundu

Dr. Letyagin, taramaların sonuçlarına bakarak, prensesin ölümünden önce kısa bir süre travmaların belirtilerini taşıdığını, eklemlerinde ciddi travmatik belirtiler, iskeletinde kırıklar olduğunu söyledi. Bu belirtiler, prensesin yüksek bir yerden düştüğünü gösteriyor. Dr. Polosmak, bu yaralanmaların muhtemelen prensesle birlikte bulunan esrar sandığından kaynaklı olabileceğini söyledi. Bu hasta kadın için, esrar çekmek bir gereklilikti. Atalarından kalma bir alışkanlık olarak ruhlar ve tanrılarla konuşmak için yaptığını düşünebiliriz. Toplumun alışkanlıkları için gerekli ve mühim olayları görme yetisi olduğu ve kendisini çok mutlu eden halüsinasyonlar, son nefesine kadar ruhani görüntüler gördüğü düşünülüyor.