Dr. Senai Demirci, Eskişehir Sergisinin açılışını yaptı
ensonhaber.com

sergi

15 Temmuz sonrası, 15 Temmuz şehitlerinin hayat hikâyesini yazma vesilesiyle ailelerle tanışan Dr. Senai Demirci,  iki yılı aşkın bir süredir şehit aileleri ile görüştü. Şehitlerin hatırası ile yaşayan yakınlarını dinledi. Sessiz hüzünlerine, onurlu sabırlarına şahit oldu. Vatan için eşini, evladını, babasını annesini şehit veren insanların hayatlarındaki kırılmalar, dokunaklı hikâyeleri doğurdu.

Dr. Senai Demirci, Eskişehir Sergisinin açılışını yaptı

SERGİNİN TEMASI

Dr. Demirci’nin fotoğraflarından ve notlarından oluşan “15 Temmuz; Sonsuz” sergisi, 7 Şubat, 13.30’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’ne açılmıştı.  Dr. Demirci, serginin temasını şöyle özetledi:

“İki yılı aşkın bir süredir hüznün nöbetini tutuyor onlar. “Olur da bir çocuk ‘baba!’ der de, kızım babasının yokluğunu fark eder” diye parklardan uzak duranları var. Oğlunun hatırına köylerine dikilmiş bayrağı seyrederek hasret giderenleri var. Bir evden hem şehit hem gazi çıkması hatırına, oğlunun sevdiği kızı gelin edenler var. Her akşam pencere önünde “Oğlum, belki gelir!” diye bekleyen anneler var. “Burası babamın parkı!” diye küçük kardeşini her gün salıncakta sallayan delikanlılar var. Vatan için en sevdiklerinden vazgeçmiş bu özel insanların hayatları zümrüt rengi bir nehir gibi akıyor aramızda.

Bazen çağıldıyor, bazen sakinleşiyor. Onlarla beraber yaşadık son iki yılı, o özel hayatlardan güzellikler devşirdik.”