Drift yapan ehliyetsiz magandalara polis acımadı
İHA

İstanbul’da önceki gün kar nedeniyle yolların boş olmasını fırsat bilen magandalar  soluğu cadde, sokak ve kavşaklarda aldı. Ataşehir’de bir maganda otomobiliyle caddede dakikalarca “drift” diye tabir edilen yanlama hareketi yaptı. O anları hem araç içerisinde hem de dışarıdan kaydettiren maganda, kendi canını tehlikeye attığı yetmiyormuş gibi sürücüleri de tehlikeye attı.

İstanbul’da kar altında drift terörü kamerada VİDEO

DRİFT SIRASINDA KAZA YAPTI

Ümraniye Tavukçuyolu Caddesi üzerinde ise yine maganda ve arkadaşları kar yağışı altında kavşakta yanlama hareketi yaptı. Bir süre sonra caddede aynı hareketleri yapan maganda, kısa bir süre sonra kayarak kaza yaptı. Kaza sonrası arkadaşlarıyla aracın üzerine çıkan maganda bir de üstünde poz verdi. Magandalar tüm bu anları marifetmiş gibi bir de sosyal medyadan yayınladı.

Drift yapan ehliyetsiz magandalara polis acımadı

18 BİN 435 LİRA CEZA KESİLDİ

İHA'nın haberine göre, görüntülerin yayınlanmasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, görüntüleri incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından sivil trafik polis, otomobilin sürücüsü Y.M.’yi kıskıvrak yakaladı. Şubeye götürülen magandaya “sürücü belgesi olmadan araç kullanmak” maddesinden 4 bin 36 lira, “drift yapmak” maddesinden 5 bin 10 lira, “muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak” maddesinden 235 lira, “zorunlu malı sorumluluk sigortası yaptırmamak” maddesinden 108 lira olmak üzere toplamda 9 bin 389 lira idari para cezası kesildi.

Şubedeki işlemleri tamamlanan maganda Y.M., adli işlemleri yapılmak üzere Ümraniye Çakmak Polis Merkezi Amirliğine sevk edildi. Ayrıca magandanın kullandığı araçta emniyet otoparkına çekilerek 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)