DSP adayı yarıştan çekildi
ensonhaber.com

Geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından CHP destek istemek amacıyla DSP'ye bir ziyarette bulundu.

Bu ziyaretin ardından DSP'nin CHP lehine yarıştan çekilip çekilmeyeceği merak ediliyordu.

1 GÜN ÖNCE DSP GENEL BAŞKANI: KİMSEYE DESTEK VERMEYİZ

Konuyla ilgili dün açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Biz de DSP olarak yetkili kurullarımızla tartışacağız. Daha acelemiz yok, 20 gün zaman var. 3 Haziran'da adaylar YSK'ya bildirilecek. En sağlıklı sonucu alacağız. Bizim hiç kimseye öyle destek verme durumumuz olmaz. Biz siyasi partiyiz. Seçime katılırız ya da katılmayız. Seçmenlerimizin oylarına ipotek koyamayız." ifadelerini kullanmıştı.

DSP adayı yarıştan çekildi VİDEO

SON DAKİKA DSP GENEL BAŞKANI: ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ

Bugün bir açıklama yapan Aksakal, "İBB Başkan adayımız çekilmiştir. DSP yeni bir aday göstermeme kararı aldı." dedi.

DSP adayı yarıştan çekildi

DSP İSTANBUL ADAYI: İSTİFA EDİYORUM

Bugün ise bir açıklama da DSP'nin İstanbul adayı Muammer Aydın'dan geldi. Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini belirterek, "Bugün itibariyle DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığından istifa etmiş bulunmaktayım . Kamuoyuna duyurulur." ifadesini kullandı.

"BİZİM İÇİN EKREM İMAMOĞLU İBB BAŞKANI""

Muammer Aydın daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklmada, "Adaylıktan istifa ettim. Partimiz başka aday göstermiyor. Ekrem İmamoğlu bizim için İstanbul Belediye Başkanıdır." ifadesini kullandı.

DSP adayı yarıştan çekildi