Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

Dubai kuşku yok ki herkes tarafından zenginlik ve lüksün buluştuğu adres olarak bilinir. Ünlü coğrafya, bu özelliğini birçok alanda yansıtır. Lüks kıyafetlerin bulunduğu eşsiz mağazalar, dünyanın sayılı milyonerlerinin sahip olduğu devremülkler, görür görmez hatırlayacağınız ilginç, devasa mimariye sahip otel ve gökdelenler.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

Kısaca Dubai zenginlere hitap eden oldukça gösterişli bir kenttir. Dubai’nin eşsiz zengin yaşantısıyla anılmasının aslında uzun bir geçmişi yok. Şehir, sadece 20 yıl içinde kendini çöl atmosferinden kurtararak dünyanın en iddialı mimarilerine sahip bir yer haline geldi. Dubai şimdilerde petrol rezervleri ile gelen krallığın zevkini sürüyor. Kent aynı zamanda eşsiz mimarisiyle turizmde aranılan bir yer haline gelmiştir. Dubai’deki mimari projelerle alakalı 2 kriter var gibi görünüyor. Öncelikle yapılacak yapı pahalı olmalı, sonra gerçekten de hayretlik verecek kadar büyük olmalı. 2010 yılında kullanıma açılan Burj Khalifa, 827 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası olarak rekor kırdı. Tabi ki Dubai’de yüksek binaların yanında eşsiz yapılarda görmek mümkündür.

İşte Dubai'nin eşsiz lüks yapıları...

DUBAİ YAT LİMANI - 327 MİLYON DOLAR

Dubai Yat LimanıDubai Limanı, dünyanın en büyük insan yapımı marinasıdır. Bu alan içinde büyük oteller, yüzlerce mağaza, restoranlar, birçok özel konut vardır. Projenin maliyeti neredeyse 326 milyon doları geçti.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

DİNAMİK KULE - 700 MİLYON DOLAR

Gökdelenler ile ilgili hiçbir deneyimi olmayan bir adam tarafından tasarlanan bina, rüzgar türbinleri ve çatısında bulunan güneş panelleri tarafından desteklenmektedir. Dinamik bu şekilde tasarlanan ilk yapı olsa da New York, Moskova ve Paris buraya benzer projeler inşa etme niyetlerinin olduğunu açıkladı.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

ŞEYH RAŞİD BİN SAEED GEÇİTİ - 817 MİLYON DOLAR

Şeyh Raşid Bin Saeed Geçiti, 1.6 kilometreyi kaplayan uzunluğu ile dünyanın en büyük kemer köprüsüdür. Köprü yaya trafiğini de göz önünde bulundurarak 12 şeritli olarak tasarlanmıştır. Köprüden tahminen her saat 2.000 araç ve 23.000 demiryolu yolcusu geçecek.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

ARAP KANALI -11 MİLYAR DOLAR

Arap KanalıDünyanın en büyük kanalı olması planlanan Arap Kanalı, eğlence ve ticari teknelere nakliye olanakları yaratarak, Basra Körfezi’nden su aktarılmasıyla oluşturulacaktır. Kanal 75 kilometre uzunluğu ile 11 milyar dolara mal olacak.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

DÜNYA ADALARI - 14 MİLYAR DOLAR

Dünya Adaları, sadece Dubai kıyılarında bulunan 300 özel yapay ada topluluğudur. Dünya haritasının bir yaklaşımı olarak düzenlenenlerin ve şahıslara ait adaların tanesi 7 milyon dolar ile 35 milyon dolar arasında değişen fiyatlara mal olmuştur. Toplamda ise yaklaşık 14 milyar dolar gibi oldukça büyük bir maliyetle karşılaşılmıştır.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı

DUBAİLAND - 64 MİLYAR DOLAR

Dubailand tema parkı, dünyanın en büyük tema parkı hedef alınarak oluşturulmuştur. Misafirler parkta Toskana mimari tarzı ile modellenmiş büyük bir outlet ve AVM’nin yanı sıra; restoranlar, oteller, atletizm tesisleri ve lüks daireler görecektir. Dubailand projesi, tahmini 64 milyar dolara mal olacaktır ve 2020 yılına kadar tamamen açık olması bekleniyor.

Dubai'nin mimari harikası 6 lüks yapı