Dubai'ye Türk Ticaret Merkezi inşa ediliyor

s

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Ticaret Merkezi projelerine devam ediyor. Tahran'dan sonra Dubai'deki merkez için de yer belirlendi. Dubai'nin dev iş merkezlerinin bulunduğu Şeyh Zayed Yolu üzerinde bulunan bir binada 800 metrekarelik yer tutan TİM, burada yer alacak firmalar için de çalışmaya start verdi.

EN POPÜLER BÖLGE

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dubai'deki Türk Ticaret Merkezi'nin hemen yanında bir fuar alanı olduğunu belirtti. Bölgedeki trafik akışının fuarlar dolayısıyla yüksek olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "800 metrekarelik bir yer kiraladık. Ancak şu anda hangi sektör ve firmaların geleceği üzerinde çalışıyoruz. Duyuruya da çıktık. Talebin yüksek olması halinde metrekareyi artırabiliriz" diye konuştu.

800 metrekarenin iş merkezindeki tek bir kattan oluştuğunu belirten Büyükekşi, Şeyh Zayed Yolu'nun Dubai'deki en merkezi konumlardan biri olduğunu vurguladı. Merkezde ofisler ve showroomlar olacağını söyleyen Büyükekşi, "2 aya kadar projemizin tamamlanmasını planlıyoruz. Tahran'daki merkezimizi ise haziranda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

FİRMALARA BÜYÜK FIRSAT SUNUYOR

Büyükekşi, Türk Ticaret Merkezleri'nin yurtdışında atak yapmak isteyen firmalar için büyük fırsat olduğunu ifade etti. Firmaların burada bir yıl boyunca ürünlerini sergileyip, ikili ilişkiler geliştirebileceklerinin altını çizen Büyükekşi, "Devlet desteğiyle firmaların önü açılacak. Firmalar müşterileriyle daha yakından iletişim kurabilecek."

DUBAİ'DEN SONRA SIRADA ABD VAR

Mehmet Büyükekşi, hedeflerinin ilk planda Tahran, Dubai ve ABD olduğunu açıkladı. New York'ta 3 yer arasında seçim yapacaklarını belirten Büyükekşi, "Bunlardan birinde karar kılacağız. ABD'de Şikago'ya da bakıyoruz. Çin, Japonya ve Avrupa ülkelerini de inceliyoruz" ifadelerini kullandı.