Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında
ensonhaber.com

Fetö'nün servis ettiği görüntülerle devletin sırlarını işfa eden Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma bugün görüldü.

1 NİSAN'A ERTELENDİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruşması mahkeme tarafından 1 Nisan tarihine ertelendi.

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında

CAN DÜNDAR İÇİN ADLİYEYE GİTTİLER

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için gidenler arasında Nazlı Ilıcak da vardı. Ilıcak'ın ilginç  kıyafet seçimi dikkat çekti. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, HDP'li Garo Paylan, CHP'li Barış Yarkadaş gibi isimler de adliyeye gitti.

İngiltere Başkonsolosu da Dündar ve Gül'e destek için Çağlayan Adliyesi'ndeydi.

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianamede, Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulması olayına geniş yer veriliyor.

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında

(İngiltere başkonsolosu Leigh Turnerile Can Dündar selfie çekti)

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında

SAHTE İHBAR

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile MİT TIR'larını durduran muvazzaf subaylar ile emniyet mensuplarının yargılandığı 122 sanıklı "Selam Tevhid'de Kumpas" davasının ayrıntılarının da yer aldığı iddianamede, TIR'ların Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi taşıdığını, ancak bu TIR'ların FETÖ/ PDY terör örgütü yöneticisi ve üyesi konumundaki şüpheliler tarafından sahte ihbar ve deliller uydurularak durdurulduğu anlatılıyor.

Bu eylemi gerçekleştirenlerin amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetini Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde "Teröre destek veren ülke" sıfatıyla yargılatmak olduğu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün ise bu amaca hizmet ettiği ileri sürülüyor.

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında

(Fotoğrafta CHP milletvekilileri Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan ve HDP milletvekili Garo Paylan aynı karede yer aldı.)

"DURUŞMALAR KAPALI YAPILSIN" TALEBİ

Can Dündar ve Erdem Gül'e Çağlayan'da bir çok isimden destek geldi. Yoğun katılım dolayısıyla duruşma salonunun değiştirileceği açıklandı. Daha sonra bu karardan vazgeçildi.

Savcı duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti. Dündar ve Gül'ün avukatlarından Tora Pekin, "İnsan hakları beyannamesinin maddelerine göre kapalı mahkeme olamaz" dedi. Kapalı olup olmaması kararı için duruşmaya 10 dakika ara verildi.

TÜM DURUŞMALAR KAPALI YAPILACAK

Mahkeme, Dündar ve Gül'ün yargılandığı 'casusluk' davasının tüm duruşmalarının kapalı yapılmasına karar verdi.

ERDOĞAN VE MİT MÜDAHİL OLDU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dündar ve Gül'ün yargılandığı davaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT'in müdahillik taleplerini kabul etti.

CAN DÜNDAR'IN DAVASI 1 NİSAN'A ERTELENDİ

Can dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruşması mahkeme tarafından 1 Nisan tarihine ertelendi.

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında