Dünya manşetlerinde yeni hafta
ensonhaber.com

ABD – FINANCIAL TIMES

FT, Yunan hükümetinin Makedonya Cumhuriyeti ile imzaladığı isim anlaşmasına karşı Yunanistan'ın çeşitli şehirlerinden Atina'ya gelen göstericilerin Makedonya Cumhuriyeti'nin adını "Kuzey Makedonya" olarak değiştiren anlaşmayı protesto etmesini manşetten paylaşırken, ABD’de devam eden hükümet krizinde, Trump’ın öne sürdüğü iki ayrı çözüm önerisinin de Demokratlar tarafından reddedilmesi, gazetenin gündemindeki diğer önemli konuydu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

İNGİLTERE – THE DAILY TELEGRAPH

İngiltere Başbakanı Theresa May’in, Parlamento'nun Brexit anlaşmasını büyük farkla reddetmesinin ardından yeni "B Planı"nı açıklaması, İngiliz gazetenin ana gündem konusu oldu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

İNGİLTERE – THE NEW YORK TIMES

NYT – İngiltere edisyonu, Martin Luther King Günü dolayısıyla yayınladığı “Filistin üzerine sessizliği bozma zamanı” başlıklı makalede, Filistin’de yaşanan insani krize dikkat çekti. Gazetenin gündeminde yer alan diğer önemli konu ise ABD'de Trump ve Demokratlar arasındaki aşılamayan kriz ve Trump’ın Kongre’ye sunduğu yeni yol haritasının da reddedilmesiydi.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

FRANSA – LE FIGARO

Cumhurbaşkanı Macron, 15 Mart’a kadar sürecek müzakere toplantılarının ilkini salı günü gerçekleştirmişti. Fransa’nın farklı noktalarında devam eden protestoların yol açtığı sorunlara çözüm bulmak için vatandaşların ve belediye başkanlarının da katılımıyla düzenlenen 200 kadar müzakere toplantısı, gazetenin ana sayfasından verilirken, İngiliz Parlamentosu’nun daha önce aldığı karara göre Başbakan May'in 3 iş günü içinde milletvekilleriyle paylaşması gereken "B Planı”nın bugün kamuoyuna sunacak olması da diğer bir gündem maddesi oldu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

ALMANYA – DIE TAGESZEITUNG

Alman gazetesinin manşet konusu, geçtiğimiz hafta katıldığı bir yardım etkinliğinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Danzig Belediye Başkanı Pawel Adamowicz için düzenlenen anma ve protesto gösterileriydi.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

İRAN – IRAN DAILY

İranlı Bakan Bijan Namdar Zanganeh’in pazar günü yaptığı açıklamada, ülkenin yıllık petrokimya üretimini iki katına çıkararak yıllık 40 milyar dolar kazanma kapasitesine sahip olduğunu söylemesi manşet konusu olurken, İngiliz hükümetinin yaşadığı Brexit krizi, İran gazetesinin ana sayfadan paylaştığı bir diğer gündem konusuydu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta