USD: 1.7447
EUR: 2.3164

İstanbul 0°C

Ankara -5°C

İzmir 1°C

Şeytan Vatikan’ı esir aldı

Baş şeytan kovucusu, Vatikan’daki tüm sorunların sebebinin şeytan olduğunu söyledi.

12.03.2010 - 18:23

Şeytan Kovucular Derneği Onursal Başkanı peder Gabriele Amorth İngiliz The Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Şeytanın sağ ve salim, aynı zamanda Vatikan'daki tüm sorunların nedeni olduğunu söyledi.

KUTSAL ODALARDA ŞEYTAN DUMANI
Peder Amorth Vatikan'ın şu anda karşı karşıya kaldığı çocuk tacizi ve gay fahişe skandallarının, şeytanın Vatikan'ı ziyaretiyle alakalı olduğunu belirterek, bundan "Hz İsa'ya inanmayan kardinalleri ve şeytanla bağlantılı piskoposları" sorumlu tuttu.

"Birisi kutsal odalarda şeytanın dumanından söz ediyorsa (Papa Jean Paul'ün 1972'de sarf ettiği ve deyimleşen ifade) bu son şiddet ve pedofili hikayeleri dahil hepsi doğrudur" diyen Amorth, Vatikan'daki bir diğer şeytani davranışa örnek olarak, 1998'de Vatikan'ı koruyan İsviçreli muhafızların komutanı, karısı ve bir muhafızın vurulmuş olarak ölü bulunması ve bu olayın üstünün örtülmesini gösterdi.

BİR ŞEYTAN KOVUCUSU'NUN ANILARI
25 yıldır Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olan 85 yaşındaki peder Amorth, şimdiye dek on binlere şeytan çıkarma ayinini yönetti.

Görüşlerini Alman Papa 16. Benediktus'a da anlattığını söyleyen Amorth'un kısa süre önce "Bir Şeytan Kovucu'nun Anıları" isimli kitabı yayımlandı.

Peder Amorth geçmişteki açıklamalarında, Adolf Hitler ve Joseph Stalin'in ruhuna şeytan girdiğini söylemiş, İskoç yazar J.K. Rowling'in Harry Potter romanlarının "siyah ve beyaz sihir arasındaki yanlış ayırt" olduğu açıklamasını yapan Vatikan yetkilileri arasında yer almıştı.

Şeytan Kovucular Derneği'nin tamamı rahip 200 üyesi bulunuyor.

"PAPAZLAR HADIM EDİLSİN"
Roma Katolik Kilisesine mensup bazı papazların çocukları hedef alan cinsel taciz ve tecavüz skandalının son günlerde Almanya'da patlak vermesi, sorunu yine gündemin ilk sıralarına taşımıştı. İtalya'daki günlük gazetelerden "Il Giornale" de bugünkü başyazısını bu konuya ayırarak, "Çocuk tecavüzcüsü papazlar hadım edilsin" önerisinde bulunmuştu.

Bu arada, Avrupa'da Katolik Kilisesi'ni sarsan pedofili skandalı, Vatikan'ın tartışılmasını dahi reddettiği rahiplerin bekar olması konusundaki tartışmaları yeniden ateşledi.

Bu konuda Avrupa gazetelerinde birçok makale ve tartışma yayımlanırken, Papa 16. Benediktus'a muhalif etkili bir teolog Hans Küng, Katolik Kilisesi'nin çocuk taciziyle mücadele için monoteist dinlerde tek olan din adamlarının bekar olması gerekliliğini kaldırmak zorunda olduğunu belirtti.

Yorumlar

Tüm yorumlar »
Adınız soyadınız:

Gönder
Vazgeç ya da

Yükleniyor...
Bu illerde okullar tatil edildi Bingöl'deki PKK operasyonunun detayları - İzle Kamer Genç'ten Cemil Çiçek'e ağır itham Canlı yayına çıkan köpek spikerin yüzünü ısırdı - Video Savcıyı vuran saldırgan böyle kaçtı - Video Flash Tv yok artık dedirtti - Video Hakan Şükür'e son çağrı Hız denemesi hüsranla sonuçlandı - İzle Arda Papa'nın huzuruna çıkıyor 3 kız kardeşin büyük dramı - Galeri Cavcav: Yeni federasyon başkanı karnından konuşmasın Yılanın kertenkele ziyafeti Stoch forvetleri kıskandırıyor TEM İstanbul yönü ulaşıma kapandı Aziz Yıldırım'dan tarihi savunma
Polis merkezine silahlı saldırı 00:29
Polis merkezine silahlı saldırı

Mersin'de polis merkezine silahlı saldırı düzenlendi.

Sancaktepe'de patlama: 1 ölü - Galeri 00:25
Sancaktepe'de patlama: 1 ölü - Galeri

Sancaktepe'de meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti.

Akyol: Çerkes Ethem soyguncuydu – izle 23:53
Akyol: Çerkes Ethem soyguncuydu – izle

Hürriyet yazarı Taha Akyol, canlı yayında Çerkes Ethem ve ekibiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir tinerci polemiğine nokta koydu - izle 23:09
Özdemir tinerci polemiğine nokta koydu - izle

Canlı yayına çıkardığı tinerci çocuklar yüzünden Başbakan'ın tepkisini çeken Cüneyt Özdemir açıklama yaptı.

Mimar Alp, Taksim'in 'gizli proje'sini açıkladı - İzle 22:30
Mimar Alp, Taksim'in 'gizli proje'sini açıkladı - İzle

Habertürk'e konuk olan Mimar Ahmet Vefik Alp, Taksim'e yapılacak olan cami projesini ilk kez açıkladı.

Bu illerde okullar tatil edildi 21:51
Bu illerde okullar tatil edildi

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı sebebi ile bu illerimizde okullara kar tatili verildi.

Anonymous Esad'a saldırdı 21:43
Anonymous Esad'a saldırdı

Anonymous, bu kez de Suriye'yi hedef aldı.

Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri 12:04
Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri

Tolga Karel, hamile eşini aldatırken Süper Kulüp kameralarına yakalandı.

Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle 13:47
Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın içinde yer aldığı illüzyon şovu, ekran başındakileri şaşırttı.

Kemal Burkay siyasete atılıyor 16:25
Kemal Burkay siyasete atılıyor

Kemal Burkay, hangi parti ile siyaset sahnesine çıkıyor?

Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi 11:36
Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi

Gazete manşetlerini okuyan Dilara Gönder'in canlı yayındaki zor anları.

Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle 10:31
Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle

Hilal Cebeci'den transparan gecelikle oryantal.

Bayülgen'den Rabia Kazan'a sert eleştiri - İzle 10:16
Bayülgen'den Rabia Kazan'a sert eleştiri - İzle

Okan Bayülgen, programına konuk ettiği Rabia Kazan'a samimiyetsizlik eleştirisinde bulundu.

Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - İzle 11:57
Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - İzle

Muhteşem Yüzyıl'da haftalardır beklenen Mehmet Günsür, Şehzade Mustafa rolü ile izleyicisinin karşısına çıktı.


31,470 kişi takip ediyor

Oyna kafanı dağıt!