Daisy Goodwin: Başbakanlık ofisinde taciz edildim

S

İngiltere’nin ünlü televizyon yapımcılarından Daisy Goodwin, Cameron hükümetinden bir yetkilinin, başbakanlık ofisinde gerçekleşen bir yemek davetinin ardından kendisini taciz ettiğini söyledi.

TOPLANTI İÇİN DAVET EDİLDİ

Victoria adlı dram dizisinin yaratıcısı kadın yapımcı Goodwin, bu olayın Başbakan David Cameron’un Downing Street’teki ofisini ziyaret ettiği sırada gerçekleştiğini söyledi. Olayın ardından yetkili, Goodwin’e, kendisini televizyon programında tartışılabilecek bir konuyu konuşmak üzere bir toplantıya davet ettiğini ifade eden bir mail attı.

CAMERON DÖNEMİNDE YAŞANDI

Tacizcinin adını vermek istemeyen Goodwin, olay olduğu sırada tacizcinin kendisinden birkaç yaş genç olduğunu söyledi. Goodwin’in verdiği bilgilere göre ismi verilmeyen bu yetkili Cameron’un görevde olduğu 2010-2016 yıllarında görev yapmaktaydı.

İngiltere’de şimdiye kadar savunma bakanı Michael Fallon taciz suçlamaları nedeniyle istifa ederken, muhafazakar meclis üyesi Damian Green ve ülkenin uluslararası ticaret bakanı Mark Garnier de taciz suçlamalarıyla karşı karşıya.