Trump, ANTIFA’yı terör örgütü ilan edecek
İHA

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde, gözaltına alınırken polis tarafından öldürülen George Floyd için ülke genelinde protesto gösterileri, şiddet olaylarına dönüştü.

TRUMP, ANTIFA'YI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDECEK

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Anti-Faşist Protesto Hareketi’ni (ANTIFA) terör örgütü olarak ilan edeceklerini duyurdu.

Trump, ANTIFA’yı terör örgütü ilan edecek

"ŞİDDET OLAYLARININ ARDINDA ANTIFA VAR"

Trump, “Amerika Birleşik Devletleri, ANTIFA’yı terör örgütü olarak ilan edecek.” dedi. ABD Başkanı, Floyd cinayetinin ardından başlayan şiddet olaylarının arkasında ANTIFA ve diğer radikal sol grupların olduğunu öne sürmüştü.

Trump, ANTIFA’yı terör örgütü ilan edecek

İLK OLARAK 2017'DEKİ OLAYLARDA ADLARI

DUYULDU

Öte yandan ANTIFA, ABD’de 2017 yılında Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde yaşanan şiddet olaylarında ortaya çıkmıştı.

Trump, ANTIFA’yı terör örgütü ilan edecek

KÖKLERİ 1930'LARA DAYANIYOR

Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya’da yükselen Nazizm'e karşı ortaya çıkan Anti-Faşist Protesto hareketinin kökeni, Avrupa’da 1930’lara dayanıyor.

Amerika’da 1980’lerden sonra ortaya çıkan ANTIFA grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen 'aşırıcılar' olarak biliniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)