Dünyaca ünlü Güzel ve Çirkin müzikali ilk kez Ankara'da
AA

güzel-ve-çirkin

Müzikal, ATO Kongre Merkezinde büyük bir şovla başkentlilerin karşısına çıktı. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği müzikal, yarın ve 29 Kasım'da da hayranlarıyla buluşacak.

İngilizce prodüksiyonuyla sahnelenen müzikal aynı zamanda Ankara'ya gelen ilk Disney Broadway oyunu olma özelliği taşıyor. Hayranlarına görsel bir şölen yaşatan müzikalde, 580 adet kostüm, 81 peruk kullanıldı.

Müzikalin dün akşamki gösterisi lojistik sebeplerden dolayı iptal edilmişti. Oyun, Türkiye'deki hayranlarıyla 20. yıl özel turnesi kapsamında ilk kez geçen yıl, İstanbul'da buluşmuştu.

Dünyaca ünlü Güzel ve Çirkin müzikali ilk kez Ankara'da

MÜZİKAL, 13 YIL SAHNEDE KALDI

Asya ve Orta Doğu'da birçok ülkeyi kapsayan dünya turnesi kapsamında ilk olarak Ankara'ya gelen müzikalin yönetmenliğini Rob Roth, kareografisini Matt West, kostüm tasarımını Ann Hould-Ward, aydınlatma tasarımını Natasha Katz, sahne tasarımını Stanley Meyer, ses tasarımını John Petrafesa ve müzik süpervizörlüğünü Michael Kosarin üstleniyor.

Dünyaca ünlü Güzel ve Çirkin müzikali ilk kez Ankara'da

Dünyada 22 ülkede sahnelenen müzikali, şimdiye kadar 35 milyon kişi izledi. Sekiz dile çevrilen müzikal, Broadway'de 13 yıl sahnede kaldı. En yüksek hasılatlı oyunları arasında ilk 10'da yer alan ve Broadway tarihinin en uzun süre gösterimde kalan sekizinci müzikali olan "Güzel ve Çirkin"de, 30'u oyuncu olmak üzere 59 kişilik ekip görev yapıyor.

Müzikal, lanetlenmiş ve canavara dönüşmüş bir prensle dünyalar güzeli bir kız arasındaki sıra dışı aşk hikayesini konu alıyor.

Dünyaca ünlü Güzel ve Çirkin müzikali ilk kez Ankara'da

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)