Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı
Özel İçerik

Gerçekten bütün yazı ‘bu hayatın heyecanı meycanı yok’ diye söylenerek mi geçireceğiz? Bal gibi de var: Yaz yolculuklarınızda, saatte 100 kilometreye varan hızlarda su kaydıraklarına dalmaktan daha heyecanlı bir şey var mı? Havuz kenarında güneşlenerek bir hafta geçirdin, şimdi adrenalin pompalama zamanı! Yakıcı bir tatilde içinizi ürpertecek bir su parkına ne dersiniz? Sizin bildiğiniz kaydıraklar halt etmiş; eğer bir gün yolunuz Brezilya, Dubai ya da Almanya'ya düşerse, karşılaşacağın kaydıraklardan, kendini uzun soluklu bir dalışa at gitsin. Dünyanın en çılgın su kaydırakları korkunç ve destansı olmanın ortak özelliğini paylaşıyorlar; siz de bu heyecanın bir parçası olmayı…

AKREP'İN KUYRUĞU (WİNSCONSİN )

Bahamalar, Atlantis Cennet Adası'nda bulunan bu kaydırak bir Maya Tapınağı'nın tepesinden binicilere 60 metrelik açık hava slaydına kadar inen bir macera sunuyor; daha doğrusu nefesinizi kesip kalbinizi ağzınıza getiriyor demeliydik. Wisconsin'nin merkezinde, Madison'ın yaklaşık 55 km kuzeyinde bulunan Scorpion'un Noah's Ark Su Parkı'ndaki kuyruğu, yaklaşık 5 ila 8 saniyede aşağı inecek ve olurda gözlerinizi açarsanız zararsız küçük sevimli köpekbalıklarını göreceksiniz :) Harika değil mi!

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı

Köpek balıklarıyla dolu su kaydırağı ViDEO

KİLİMANJARO / BREZİLYA

Brezilya, dünyaca ünlü birçok kolaylığa ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar arasında, Aldeia das Aguas Park Resort'ta bulunan ve Kilimanjaro adı verilen su kaydırağı bulunmaktadır. 50 metre yüksekliğindeki ve 90 kmph hıza ulaşan aşağı açılan bir serbest düşüş slaydı. Kilimanjaro, dünyada bir su kaydırağı için en yüksek düşüşe sahip.

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı

Bir diğer rekortmen: Insano, Brezilya

Şu anda Dünyanın En Yüksek Su Kaydırağı rekorunu elinde bulunduran Insano, 135 metre yükseklikte duruyor ve 65 mil hızla gidiyor.

JUMEİRAH SCEİRAH / DUBAİ

İki uzun boru hattına sahip kaydırak 32 metrelik kuleye tırmanıyor ve tüm su parkının muhteşem manzarasını seyrediyor.Bu kaydırağın üst kısmına ulaştığınızda, bir kapsülü içine girip altındaki katlar için  yaklaşık 340 metrelik bir yükseklikten fırlamak için kapakçığın açılmasını bekliyorsunuz.Endişe ve beklenti duygusu, geri sayım başladıkça tükeniyor. Altındaki kat açılınca ve her iki misafir de 120 metrelik kayma hızını 80 km / s gibi inanılmaz bir hızla aşağıya kayıyor. Kendileri 'R' yapmanız gibi bir şans tanımıyor. Düştükten sonra artık dönüş yok, biraz cesur olun ve keyfini çıkarmaya bakın.

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı

AQUALOOPS / KANADA

Beyaz Kuzey'i düşündüğünüzde, su kaydırağı akla gelen ilk şey olmayabilir. AquaLoops, tüm bunları değiştirmek üzere. Kanada, Calypso Su Parkı'ndaki kaydırakta, üzerinde durduğunuz kapakçık açıldığında, dümdüz aşağıya doğru baş döndürücü bir döngüye düştükleri için 2,5 Gs kuvvetle (iki saniyeden az bir sürede) karşılaşıyorsunuz. Korku filmi anlatmıyorum canım, altı üstü bir kaydırak...

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı

FASER GALAXY ERDİNG /ALMANYA

Münih'in hemen dışında yer alan Erding kasabası, biniciye yaklaşık 45 mil hızla ulaşan bir gezintiye çıkarıyor. Yokuş aşağı su kaydıraklarının iki büyük bölümünü ve üç heyecan verici tornadoyu bünyesinde barındırıyor. Bu Galaxy'nin heyecanını paylaşanlar, bir fırtına kulesinin etrafında dönerek ikinci ve üçüncü tornadolarla havuza doğru fırlayacaklar.

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı

İhtiyacınız olan şey çocuk olmak değil; heyecan, adrenalin ve korkusuz hissedebilmek! Yaz anılarınıza, ömür boyu unutamayacağınız birkaç saniyelik bir heyecan ekleyin. İyi tatiller...

Dünyanın en çılgın 5 su kaydırağı