Düşen Cezayir uçağının enkazı bulundu

Düşen Cezayir uçağının enkazı bulundu

c Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'in başkenti Cezayir'e gitmek üzere havalandıktan 50 dakika sonra kule ile bağlantısı kesilen ve çölün ortasına düşen Air Algeria tarafından kiralanan İspanyol Swiftair şirketine ait yolcu uçağının enkazı bulundu.

SAĞ KURTULAN OLMADI

Enkazın geniş bir bölgeye yayıldığı ve hiçkimsenin sağ kurtulamadığı belirtildi. Uçağın Burkina Faso sınırına yakın Gossi kentine 80 kilometre uzağına düştüğü kaydedildi. Uçağın kötü hava şartları nedeni ile düştüğünün açıklanmasına rağmen enkazın isyancılarla Fransa'nın desteklediği hükümete bağlı güçler tarafından çatışmaların yaşandığı bir bölgede bulunması akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

110 YOLCU, 6 MÜRETTEBAT VARDI

Bu arada İspanyol Swiftair şirketide düşen uçakta hayatını kaybedenlerin ülkelerine göre listesini güncelleştirdi. Buna göre 110 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçakta 51 Fransa, 24 Burkina Faso, 8 Lübnan, 6 Cezayir, 6 İspanya, 5 Kanada, 4 Almanya, 2 Lüksemburg, 1 Mali, 1 Belçika, 1 Nijerya, 1 Kamerun, 1 Mısır, 1 Romanya, 1 Ukrayna, 1 İsviçre vatandaşı bulunuyordu. 3 kişinin ise henüz kimlikleri açıklanmadı.

UÇAĞI DAHA ÖNCE REAL MADRİD KULLANMIŞ

Öte yandan, düşen uçağın 2007-2009 yılları arasında Real Madrid tarafından kullanıldığı öğrenildi.