Düşen Mısır uçağında 66 kişinin öldüğü netleşti

air

Mısır Silahlı Kuvvetleri, önceki gün Paris-Kahire seferi sırasında radardan kaybolan Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağının enkazına dün ulaştı.

Fransız AFP'nin haberine göre Mısır ordusu, yolcuların eşyalarının ve uçağın enkazına ait parçalarında İskenderiye'nin 290 kilometre kuzeyinde bulunduğunu duyurdu. Amerikan CNN televizyonu, pilotların isimlerinin Muhammed Said Şukayır ve Muhammed Memduh Ahmed Assem olduğunu bildirdi.

IŞİD ŞÜPHESİ

Uçağın düşüşüne neyin sebep olduğu ise esrarını koruyor. IŞİD'in yayın organı Amak, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'da kutlamalar olduğunu da bildirdi.

66 KİŞİ SULARA GÖMÜLDÜ

Mısır ordu sözcüsü Muhammed Semir, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. A320 tipi uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu açıklanmıştı. Yolculardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, 1'inin İngiliz, 1'inin Belçikalı, 1'inin Kuveytli, 1'inin Suudi, 1'inin Sudanlı, 1'inin Çadlı, 1'inin Portekizli, 1'inin Cezayirli ve 1'inin Kanadalı olduğu belirtildi.

ACI DETAY

Uçağın hosteslerinden Samar Ezz Eldin’in 4 gün önce facebook sayfasından paylaştığı bir şaka fotoğrafı şimdi gerçek oldu.

Düşen Mısır uçağında 66 kişinin öldüğü netleşti

Kısa süre önce bir televizyon programına da konuk olan hostes Samar, kendisine yöneltilen sorular üzerine uçuşlarda hep uçağın denize düştüğünü ve kendisinin kurtularak denizden çıktığını düşündüğünü söylerken, bu düşüncesini Facebook sayfasına koyduğu bir fotoşop resim ile de arkadaşlarıyla paylaşmış.

4 gün önce sayfasına koyduğu fotoğrafta, arkada deniz düşen uçak ve önde, elinde valiziyle, hostes giysileri ıslanmış bir şekilde sudan çıkan kendisinin resmini fotoşoplayarak paylaşan Samar’ın arkadaşları ve yakınları, şimdi resme baktıkça kahroluyorlar.