Duygun Yarsuvat'tan Ersun Yanal açıklaması

Duygun Yarsuvat'tan Ersun Yanal açıklaması

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Yarsuvat, Prandelli ile devam edeceklerini üstüne basa basa vurgularken, Ersun Yanal ile gelecekte çalışılabileceğini kaydetti.

Öte yandan Galatasaray'ın yeni başkanı, ocak ayında transfer yapmayı düşünmediklerini söyledi.

PRANDELLİ'Yİ GÖNDERME GİBİ BİR NİYETİM YOK

"Dışardan, kulübün içinde olmadan, kusura bakmayın âhkam kesiyorlar. Yaşayıp görmek lazım. Hoca tarafını dinliyorlar mı? Diğer kişiler bunu nereden çıkartıyor? Benim böyle bir niyetim de yok. Teknik heyetin de böyle bir niyeti yok. Abdurrahim Albayrak'la da görüşüyorum. Ali Dürüst ile de görüşüyorum. Onların da böyle bir niyeti yok. Bu sözler, zaten motivasyonunu bozuyor. Gerek futbolcuların gerek teknik adamların. Lütfen kendi köşelerinde kalsınlar. Böyle şeyleri de ileri sürmesinler. Bunlar takım üzerinde kötü sonuçlar doğuran söylemlerdir. "

YERLİ HOCA DAHİ ADAPTASYON ZAMANI GEÇİRİR

"Yerli hocalar içerisinde de Galatasaray'la çok çalışmak isteyen olabilir. Nasıl Galatasaray'da herkes ön plana çıkmak, başkan olmak istiyorsa da hocalar arasında da böyle bir rekabet vardır. Yerli hoca da pek Galatasaray'ı tanımaz. Onun da tanıması lazım. Çünkü Galatasaray camiası kendine has kuralları olan, düşünceleri olan bir camiadır. Ona gelecek bir yerli hoca dahi adaptasyon zamanı geçirir."

YANAL 6 AY SONRA GELEBİLİR

Ersun Yanal'ın ancak yakıştırma olacağını belirten Yarsuvat, Mayıs ayında başkanlığı bırakacağı için, "Yanal 6 ay, 1 sene sonra gelebilir" dedi.

''Olsa olsa yakıştırma olur. Ama Ersun hocayla ilerde 1 sene sonra ya da 6 ay sonra kulübün başında teknik adam olarak yer alabilir. Şimdiden bir şey söylemiyorum. Ama şu an için ısrarla söylerim ki Ersun Yanal'ın adı aramızda geçmedi."