E-Okul takdir ve teşekkür hesaplaması değişti
ensonhaber.com

E-Okul'da yer alan VBS sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek, öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

E-Okul’da güncel sınav, not ve devamsızlık durumu gibi bilgileri sorgulamak isteyen veliler ve öğrenciler, yazılı ve sözlü puanlarına göre takdir ya da teşekkür alıp alamadığını hesaplıyorlar.

DEVAMSIZLIK KRİTERİ

E-okul üzerinde takdir teşekkür hesaplaması yaparken, dikkat edilmesi gereken konuların başında ise devamsızlık geliyor.

E-Okul takdir ve teşekkür hesaplaması değişti

NOT YETERLİ OLMUYOR

Yayınlanan yeni yönetmelik değişikliğinin ardından, takdir teşekkür hesaplama işlemi de değişiklik gösterdi.

Buna göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler, belge almaya hak kazanamayacak.

E-Okul takdir ve teşekkür hesaplaması değişti

PUAN SİSTEMİ

Yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden; a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.