e-YDS İngilizce başvuruları başladı
ensonhaber.com

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8 Temmuz’da düzenlenecek Elektronik Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (e-YDS)- İngilizce için başvuruları almaya başladı.

SON BAŞVURU 28 HAZİRAN

Başvurular https://ais.osym.gov.tr adresinden 28 Haziran akşamına kadar yapılabilir. Sınav Ankara, İzmir ve İstanbul’daki e-sınav merkezlerinde düzenlenecek.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının kapasitesiyle sınırlı olduğu için bu sınavda kontenjan Ankara’da 2 bin 981, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olarak belirlendi.

e-YDS İngilizce başvuruları başladı

DENEME SINAVI HAZIRLANDI

Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dahil edilecek. Kontenjan dolduğunda adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları öneriliyor.