Eboue: Roma ve Juventus'tan teklif almıştım

Eboue: Roma ve Juventus'tan teklif almıştım

Programda sarı-kırmızılı ekibe gelişi ve Türkiye'deki yaşantısına dair açıklamalarda bulunan Eboue, Galatasaray'a gelmeden önce Avrupa'nın bazı önemli ekiplerinden de teklifler aldığını doğrularken şu sözleri kullandı;

ROMA, JUVENTUS VE FİORENTİNA'DAN TEKLİF ALMIŞTIM

“Roma, Juventus ve Fiorentina'dan teklifler almıştım ama şükürler olsun ki Galatasaray'a geldim. İyi karşılandım, aile üyesi gibiyim, o kararı verdiğim için çok mutluyum.” dedi.

EMRE VE SEMİH KARDEŞİM GİBİ

Beraber forma giydiği Emre ve Semih'i kardeşi gibi gördüğünü de belirten başarılı oyuncu, “Soyunma odasına ilk girdiğimde Emre ve Semih ile karşılaşmıştım ve bana sarılmışlardı, çok saygılı, sevimli çocuklar. O yüzden onlara küçük kardeşlerim diyorum, onları çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Eboue ayrıca, “Türkiye'de en sevdiğim yemek pilav. Afrika'daki pilava benzediği için burada sabah, öğle, akşam pilav yiyorum.” şeklinde konuştu.

FATİH TERİM'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başarıları oyuncunun açıklamaları şu şekilde;

“Her teknik adamın kendi felsefesi, sistemi, antrenman metodu vardır. İki sene çalıştım Fatih Terim ile. O bu kulübe gelmeden önce de, bu kulübe çok şeyler veren birisiydi. Burada onunla başarılar, kupalar, şampiyonluklar yaşadık. Bu yüzden Fatih Terim'e hem şahsım hem de kulüp adına teşekkür ediyorum.”

“Mancini de kendi felsefesi olan bir teknik adam. Biz oyuncular olarak hocaların istediklerini verebilmek için çabalarız. Bizden performans olarak en iyisini almak isterler.”

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE TAKTİK DEĞİLTİRMEK KOLAY DEĞİLDİ

“Dürüst olmak gerkirse 4-4-2′den 3-5-2′ye geçmek kolay değildi. Ben ve benim gibi tecrübeli oyuncular için biraz daha kolay oldu ama özellikle genç oyuncular ve bu sisteme alışık olmayanlar için çok kolay olmadı. Yeni sisteme adapte olabilmek için her gün birlikte çalışıyoruz ve meyvelerini alıyoruz.”

“Oynayaman her oyuncu mutsuz olur. Tersini söylerse yalan söylemiş olur. Hocayla bu konuda konuşmadık ama teknik adamlar karar verir biz uyarız. Bu yabancı kuralıyla başa çıkmak kolay değil. Önemli olan bizim bununla başa çıkıyor olmamız. Biz burada bir aileyiz ve kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacaktır. Barcelona'ya bakarsanız yedekte oturanlar, tribünde olanlar hesi çok mutlular ve bu yüzdende dünyanın en iyi takımı”