Eboue'nin başı dertte

Eboue'nin başı dertte

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Emmanuel Eboue'nin başı 3 yıl önce Galatasaray'a transferinde yaptığı hata nedeniyle derde girdi. Menajerini devre dışı bırakması yüzünden FIFA, Eboue'ye 1.1 milyon euroluk tazminat cezası kesti.

Fildişi Sahilli oyuncu bu parayı ödemez ise 5 veya 6 ay sahalardan men cezası alacak. İşte Eboue'nin kendini yaktığı olayın perde arkası:

BOISSAU FENA KIZDI

G.Saray Kulübü, 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ve yıllık 2.5 milyon Euro karşılığında 16 Ağustos 2011 yılında Eboue'yi Arsenal'den transfer etti. Ancak yıldız oyuncu, sözleşmeli FIFA menajeri olan Boissau'yu aracıların telkini sonrasında devre dışı bırakıp, Türk menajer Ali Egesel aracılığı ile sarı kırmızılı takıma imza attı.

Böylece menajerlik komisyonunu da Boissau alamadı. Menajer Pascal Boissau, çok önemli bir gelir kalemini yitirdiği için FIFA'ya başvurdu ve oyuncusunu şikayet etti. İşin peşin bırakmayan menajerin şikayetin değerlendiren FIFA 3 hafta önce kararını verdi. Eboue, G.Saray'a transferinde menajerini mağdur ettiği gerekçesiyle tam 1.1 milyon Euro para cezasına çarptırıldı.

KRİTİK CEZA EŞİĞİ 3 AY

Emmanuel Eboue'nin bu parayı eski menajeri Pascal Boissau'ya ödememesi halinde 5-6 ay arası sahalardan men cezası alabileceği de kararda vurgulandı. Sarı kırmızılı kulüp, FIFA tarafından kendisine iletilen kararı, bu olayda taraf olmadığı içi Fildişi Sahilli yıldıza bildirdi ve cezayı ödemesi gerektiğini iletti.

Eboue, bu parayı ödemez ve FIFA'dan 3 ayı aşan bir men cezası alırsa sözleşmesi gereği, G.Saray, kontratını tazminatsız feshetme hakkına sahip olacak.