Ebru Gündeş  kimdir

Ebru Gündeş  kimdir

12 Ekim 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik dünyasına atılamdan önce konfeksiyonda çalışan Gündeş Neşe Demirkat ile tanışdıktan sonra, Marş Müzik Yapım ile anlaşır. Albüm çıakrmadan öcne Emel Sayın'ın vokalliğini yapmıştır. 1993 yılında 'Tanrı Misafiri' adlı ilk albümü piyasaya çıkar ve ilk albümünde milyonluk satış rakamına ulaşır. 1994 yılında ikinci albümü olan Tatlı Bela'yı piyasaya sürdü. İkinci albümüyle 1995 yılında 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri´nde 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünü aldı.

İKİ YIL ÜST ÜSTE ÖLDÜL ALDI

1995 yılında üçüncü albümünü piayasa sürdü ve 1996 yılınad üçüncü albümüyle 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülü ve Yılın En İyi Şarkısı ödülünü alarak geceye damgasını vurdu. 1996 yılında dördüncü albümünü çıkarmasıyla birlikte birç ok oyunculuk teklifi alan Ebru Gündeş oyunculukta yapmaya başladı.

İki yıllık bir aradan sonra 1998 yılında çıkardığı Sen Allahın Bir Lütfusun' adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Bu albüm 1998 yılında ödüllerin verildiği 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülünü Ebru Gündeş'e 4. ve son kez kazandırmakla beraber, yine aynı ödül töreninde yılın en iyi şarkısı ödülüne aday gösterilir. 1999 yılında basın toplantısı aracılığıyla albümünü tanıtırken beyin kanaması geçiren Gündeş uzun bir süre müziğe ara verdi.

O yılardan beri pek çok albüm, dizi ve sinema projesinde yer alan Gündeş 2010 yılında iş adamı Reza Zarrab'la evlenmiştir. Bu evlilikten Alara adında bir kız çocukları olmuştur. Ebru gündeş son olarak 2012 yılın13,5 adlı albümünü sevenlerinin beğenisine sunmuştur.