İstanbul 20°C
Ankara 16°C
İzmir 26°C

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Bulgaristan'daki Harmanlı bölgesinde duvarlarında çatlak oluşan bir barajdan su bırakılması nedeniyle nehir debilerinin yükseldiğini söyledi. Suyun gece Edirne'ye ulaşacağını ifade eden Vali Sözer, "Yağışlar ve Bulgaristan'daki barajdan su bırakılması nedeniyle debi yükseldi. Meriç'in Bulgaristan'daki debisi 1100 metreküp saniye. Bu su 20.00- 24.00 sıralarında Edirne'de olacak. Arda ve Tunca nehirleri de Meriç ile birleştiği için onların debilerini de eklemek gerekiyor" dedi.
Edirne'de nehirlerin seviyelerinde yaklaşık 900 metreküplük artış meydana geldi. Sarayiçi Ermeydanı'nın bulunduğu alanlardaki tarihi Fatih ve Kanuni Köprüleri nehirlerin taşma riski nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yağışların devam edecek olması ve yaklaşan tehlikeye dikkat çeken Bulgaristan'daki Harmanlı bölgesindeki barajdan su bırakılması nedeniyle tehlikenin daha da büyüyeceğine dikkat çeken Vali Gökhan Sözer, düzenlediği basın toplantısıyla uyarılarda bulundu.
Bulgaristan'daki duvarları çatlayan küçük bir barajdan su bırakılmasından sonra sularının akşam saatlerinde Edirne'ye ulaşacağını kaydeden Vali Sözer, "Bizim Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin havzanın yüzde 95'i Bulgaristan'da. Oradaki kar ve yağmurlar bizim Edirne sınırları içerisindeki nehirlerin taşmasına ve etki oluşturmasına neden olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde aşırı kar ve yağmur yağışı nedeniyle sular bir miktar yükseldi. Ancak Bulgaristan'ın Harmanlı bölgesinde küçük bir barajın bir miktar su bırakıldığını öğrendik. O nedenle Meriç Nehri Bulgaristan'da yükselmiş bulunuyor. Meriç'in Bulgaristan'daki debisi bin 100 metreküp saniyedir. Bu su bu akşam 20.00- 24.00 sıralarında Edirne'de olacak. Arda ve Tunca nehirleri de Meriç ile birleştiği için onların debilerini de eklemek gerekiyor."
Vali Sözer, Bulgaristan'dan gelecek su nedeniyle Meriç Nehri'nin debisinin 1500 metreküpe ulaşmasının beklendiğini belirterek, "Tabi bizim Meriç Nehri'nin taşkın riski 1300-1400 metreküp civarındadır. O zaman seddelere su dayanmakta ve Karaağaç bölgesinde, Tunca ve Meriç nehir köprülerinin bulunduğu alanlarda taşkın meydana geliyor. O nedenle suyu takip ediyoruz. Şu anda bir alarm ya da uyarı vermedik. Suyun Edirne'te taşkın yapacak şekilde geleceğini belirlersek tahliye talep edeceğiz. Buralarda yerleşim yok, kafeler, hayvanları ahırları var. Şehri ya da yerleşimi tehdit eder bir durum yok" diye konuştu.
Bulgaristan'ın Haskova bölgesi Harmanlı ve Lübimets şehirleri arasındaki İvanovo Barajı'ndan su bırakılması nedeniyle bölgede taşkınların meydana geldiği belirtildi. Debileri yükselen nehir sularının gece Edirne'yi de tehdit edebileceği tahmin ediliyor.
Bulgaristan'da Harmanlı bölgesinde duvarlarında önce çatlak oluşan İvanova Barajı'nın duvarlarında Meriç Nehri'ndeki debinin yükselmesiyle çökme de meydana geldiği, taşkının büyümesiyle Bulgar yetkililerin Kaptan Androeova Sınır Kapısı'nı otomobil, otobüs ve TIR geçişlerine kapattığı öğrenildi.
Bulgaristan'da aşırı yağışların etkili olması sonucu Kapıkule'ye 20 kilometre uzaklıktaki Harmanlı ile Lübimes arasındaki 3 köy sular altında kaldı. Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreova Gümrük Kapısı'na 3 kilometre uzaklıktan geçen Bulgaristan tarafındaki Meriç Nehri'nin taşması sonucu gürük kapısı, otomobil, otobüs ve TIR geçişlerine kapatıldı.
Mardin'de jandarma karakoluna PKK'lı bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi.
Kızıl Ajan lakaplı Rus casus Anna Chapman tekstil fuarı için Antalya'ya geliyor.
Teoman, müziği bıraktığını açıkladıktan tam 10 ay sonra içini döktü.
Fikret Orman, üyesi olduğu Divan Kurulu'nun önüne kulüp başkanı sıfatıyla gelmekten onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Yalan Dünya'nın Çağatay’ı Hakan Meriçliler ile sevgilisi Senem Kuyucuoğlu, önceki akşam alış veriş merkezindeydi.
Azeri işadamı Mübariz Mansimov, Bodrum'da yapacak olduğu açılışa Rihanna'yı da davet ettiği iddia ediliyor.
Başbakan Yardımcısı Babacan'ın kayınçosu 28 bin dolar maaşla Tanıtım Ajansı'nda işe başladı..
Çeşitli ülkelerden öğrencilerin katıldığı Uluslararası Türkçe Derneği Olimpiyatları'nda elemeler başladı.
Kayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit düştü.
Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. 1 polis şehit oldu.
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.
Bulut: 'Bütün hayatım boyunca ekonomi çalışmalarımda geldiğim bir nokta var; bunu şerefimle söylüyorum, Faiz haramdır'
Memur sendikaları son teklif sonrası Başbakan'ı aradı ama..
Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder