Edirne'de CHP'li 200 kişi istifa ederek DSP'ye geçti

Edirne'de CHP'li 200 kişi istifa ederek DSP'ye geçti

Edirne'de CHP'de yaşanan aday krizinin ardından istifalar artıyor. CHP'den Küplü Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmediği için istifa edeceğini açıklayan Küplü Belediye Başkanı Raif Taşkın ile birlikte CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayları Hasan Can, Ali Ege ve 200 partili parti üyeliklerinden istifa etti. Küplü Belediyesi'nde toplanan Başkan Taşkın, İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayları ve 200 partili istifa dilekçelerini imzalayarak DSP'ye geçeceklerini açıkladı.

"İDAMDA BİLE MAHKUMUN SON SÖZÜ SORULUR"

Küplü Belediyesi toplantı salonunda basın açıklaması yapan Başkan Raif Taşkın, bir karar verilirken insanın öz geçmişinin araştırıldığını ifade ederek "Bir mahkuma idam kararı verildiğinde bile mahkumun son arzusu sorulur. Bize onu bile sormadılar. Dün Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi CHP'den istifa ederek DSP'ye geçti. Şimdi biz de istifa ederek DSP'ye geçiyoruz, Brütüs gibi olduk. Aday sonuçlarının açıklanması için 9 ay bekledik. 9 ay bir bebeğin başlangıcı ile dünyaya geldiği süre kadardır" dedi. "Bir insana bu kadar zulüm edilir mi?" diye soran Taşkın, "Cumhuriyet Halk Partisi bir çınardır, kalıcıdır. Partinin eski genel başkanlarının hepsi gitmiştir, ama Cumhuriyet Halk Partisi ayaktadır. Biz Türk Cumhuriyeti'nin milletlerle kurulduğunu, sınıf ayrımı yapılmadığını söylüyoruz. Siyasi hayatıma 40 yılımı verdim. Demek ki karşılığı da istifa dilekçesiymiş. Siyaset akademisinde 25 yılını veren insanlara plaket verilir, 40 yıl hizmet ettiğimize de istifa dilekçesi verdiler" diye konuştu.

"DSP'YE GEÇME KARARI ALDIK"

Taşkın, partideki arkadaşları ile görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, "Görüşmelerimizde izleyeceğimiz yol nedir diye düşündük. Dün de Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin istifası nedeniyle Hamdi Bey'i ziyarete gittim. Aldığımız kararla Hamdi Bey ve ben DSP yolunda ilerleyeceğiz, DSP ile birlikte hareket edeceğiz. DSP Genel Başkanımız Masum Türker, Cuma günü Hamdi Başkan ile beni Ankara'ya davet ettiler. 31 Mart Pazartesi günü mazbatayı aldığımızda bu mazbatayı CHP'de şu anda yönetici olan arkadaşlara basının önünde hediye edeceğiz" dedi. İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Hasan Can ise, "Ben siyaset hayatıma CHP saflarında başladım. Arkadaşlar bizleri İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı yaptılar ama soruşturmaya bile almadılar. Ben de Başkanımız ile beraber DSP'den aday olmaya karar verdim" ifadelerini kaydetti. İstifa eden Belediye Başkanı Raif Taşkın, İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayları Hasan Can, Ali Ege ve 200 üye, Küplü Belediyesi önünde birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirdiler.