Edirne'de okul yangını
AA

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesinin çatısında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Edirne Belediyesine ait dört itfaiye aracı yangına müdahale etti, yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Yangının çıktığı eğitim bloğuna elli metre yakınlıktaki öğrenci yurdundaki öğrenciler ise alevlerin kontrol altına alınmasını izledi.

Edirne'de okul yangını

Edirne Valisi Günay Özdemir, ekiplerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde kötü bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, "İmam Hatip Lisesinin çatısında çıkan yangın şu an kontrol altına alındı. Allah'a şükür bir can kaybımız yok. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA GİTTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da can kaybının söz konusu olmadığını söyledi. Ekiplerin elektrik ve doğalgazı kestiğini ifade eden Gürkan, "Şu anda da mal kaybını durdurmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bildirim yapıldığı gibi itfaiyemiz çalışmalara başladı. Çatı olduğu için çok fazla ahşap var. Dolayısıyla çatının açılmasıyla ve oksijenin bollaşmasıyla yangın büyüdü. Yangında öğrencilerimiz, çocuklarımız zarar görmedi. Söndürme çalışmaları devam ediyor. Çatı da mutlaka tamir edilecektir" şeklinde konuştu.

Edirne'de okul yangını VİDEO

Edirne'de okul yangını

YURTTA YEMEK YERKEN YANGIN ÇIKTI

Yakındaki yurtta kalan öğrencilerden Hüseyin Karaali, yurtta yemek yedikleri sırada yangının başladığını ifade etti. Yoğun duman gördüklerini ve alevlerin kısa sürede çatıyı sardığını aktaran Karaali, "Alevleri görenler itfaiyeyi aradı. Yangın 10-15 dakikada büyüdü" dedi.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan da olay yerinde incelemede bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)