Edirne'nin CHP'li başkanından ilk icraat

Edirne'nin CHP'li başkanından ilk icraat

Edirne'de park alanının imara açılmasına engel olmak isteyen kadın, kepçenin önüne oturarak çalışmaları durdurdu. Resmi olmayan sonuçlara göre Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan da kepçenin önüne oturdu.

1. Murat Mahallesi'nde toplanan grup, alana gelen kepçenin önüne geçerek çalışmayı durdurdu.

75 yaşındaki Kıymet Peker de kepçenin önüne oturdu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan da kepçenin önüne oturdu.

Bir süre gruptan bilgi alan Gürkan, yaptığı konuşmada, mazbatasını almasının ardından alanın durumuyla ilgileneceğini söyledi.

"BEN BAŞKANKEN HİÇBİR PARK YIKILMAYACAK"

Yangından mal kaçırmadıklarını belirten Gürkan, "Telaş yapılacak durum yok. İnsanların hukukunu korumak başka bir şey, yeşil alanları ranta kurban etmek başka bir şey. Biz kimsenin hukukuna karşı değiliz ama yeşil alanları da ranta kurban etmeyeceğiz. Merak etmeyin. Recep Gürkan, belediye başkanı olduğu sürece hiçbir park yıkılamayacak. Ben bu kentin belediye başkanı olduğum sürece burada oturacağım, bu kepçe de gelsin, yıksın bakayım" diye konuştu.

Gürkan, göreve başlayana kadar alanda bir şey yapılamayacağını kaydetti.

"HUKUKİ YOLLARDAN HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Mahalle sakinlerinden Süleyman Sır, grup adına gazetecilere yaptığı açıklamada, alanda daha önce oyun üniteleri olduğunu ve alanın 18 yıldır çocuk parkı olarak kullanıldığını söyledi.

Yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine dava dosyalarını teslim ettiğini anlatan Sır, "Öğrendik ki bundan önceki belediye başkanı ve meclisi burada ticari yapıya izin vermiş. Oysa burası 18 yıldır park. Buradaki asfalt yolu da imara açmışlar. Bunun izahı mümkün değil. Biz buna mahalle halkı olarak
karşı çıktık. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız" şeklinde konuştu.

Gürkan, müteahhit firma yetkilisi ve grupla konuştuktan sonra iş makinesi alandan ayrıldı.