Ege Denizi'nde tekne yandı: 1 ölü 5 kayıp

Sabah saat 10.00 sıralarında Ege denizinin uluslararası sularında bir teknenin yandığı yönünde ihbar alan Marmaris ve Datça Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, Datça ile Nisos Tilos Adası arasındaki bölgede bir teknenin yandığını gördü.

Ege Denizi'nde tekne yandı: 1 ölü 5 kayıp

CESET YUNAN SAHİLİNDEN ÇIKARILDI

10 metrelik ahşap tekneye haddinden fazla yolcu alınması sonucu aşırı zorlanma nedeniyle motor kısmında başlayan yangında can pazarı yaşandı. Alevlerin tekneye yayılması üzerine panikle suya atlayan sığınmacılardan 1'i boğuldu 5'i kayboldu. Yunanistan karasularına sürüklenen kişinin cesedi, Yunan sahil güvenliği tarafından sudan çıkarıldı.

Ege Denizi'nde tekne yandı: 1 ölü 5 kayıp İZLE

79 SIĞINMACI KURTARILDI

Türk ve Yunan sahil güvenlik ekiplerinin beş bot ve iki helikopterin desteğiyle yürüttüğü çalışmalar sonrası 2 Türk organizatör ile Suriye uyruklu 79 sığınmacı kurtarıldı.

Ege Denizi'nde tekne yandı: 1 ölü 5 kayıp

Yangını söndürmek için yapılan çabalara rağmen su alan tekne Ege denizine gömüldü. 79 kaçak ve 2 organizatör, Datça'dan karaya çıkarıldı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından kontrolden geçirilen sığınmacılar arasındaki 14 yaralı ambulanslarla Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan iki sığınmacı ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

BİR ANDA ALEV ALDI

Yaşadıkları korku yüzlerine yansıyan sığınmacılar, denizde ilerlerken bir anda motor kısmından dumanların yükselmeye başladığını söyledi.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü de sahile gelerek kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kaybolduğu ifade edilen 5 kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Kaymakam Hamdi Üncü, şunları söyledi: "İlk edindiğimiz bilgilere göre 10 metrelik bir tekneye haddinden fazla yolcu alınmış. Yangında aşırı zorlanma nedeniyle çıkmış. Kurtarma çalışmalarına Türkiye'den 4 sahil güvenlik botu, 1 helikopter, Yunanistan'dan da 1 helikopter ile 1 sahil güvenlik botu katıldı. Olay, Palamutbükü mevkisinin 18 mil açıklarında meydana geldi. Sahil güvenlik ekiplerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum."