Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı gözaltında

C

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonda; aralarında Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Emir Birgül ile Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas’ın da bulunduğu 19 asker gözaltına alındı.

SIKIYÖNETİM KOMUTANI OLACAKTI

Gözaltına alınan askerler hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 3 ayrı minibüsle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. İddiaya göre, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Tümgeneral Memduh Hakbilen’in İzmir sıkıyönetim komutanı olmasının planlandığı öğrenildi. Hakbilen’in Ege Ordusu Komutanlığı karargahında gözaltına alındığı belirtildi.

HER RÜTBEDE SUBAYLAR VAR

İzmir Emniyet Müdürü Celel Uzunkaya da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Emniyet Müdürü Uzunkaya, "Alınacaklar var. Gelmekte olan subaylar var. İşin içerisinde bağlantılı, destek verenler var. Onların hepsi toparlandıktan sonra detaylı bilgi vereceğiz. Tümgenerel, Tuğgeneral, Albaylar, Yarbaylar ve her rütbede subaylar var. Alınacak subaylar ile birlikte 30’ları bulabilir, daha da artabilir." dedi.