Ege'de 198 kaçak yakalandı
DHA

Sahil güvenlik ekipleri tarafından Aydın'ın Didim, İzmir'in Dikili ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçelerinde yasa dışı göçmen geçişlerine karşı dün bir dizi operasyon yapıldı. Ayvacık'ın Kadırga Burnu önlerinden saat 06.45'te yapılan ilk operasyonda, sahil güvenlik ekiplerince lastik botta Afgan uyruklu 10'u kadın, 11'i çocuk toplam 35 kaçak yakalandı.

Ege'de 198 kaçak yakalandı

DALGALARLA SAVAŞIYORLARDI

Saat 08.20'deki ikinci operasyonda ise Didim açıklarında müdahale edilen ve dalgalar yüzünden zor durumda olan lastik bottaki 48 Suriye, 5 Angola, 3 Kongo, 2 İran, 1 Senegal ve 1 Gana uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak yakalandı. 14'ü kadın ve 25'i çocuk olan 60 kaçak, kıyıya getirildi.

Sahil güvenli ekiplerinin saat 08.30'da yaptığı üçüncü operasyonda ise İzmir'in Dikili İlçesi Madra Çayı önlerinde durdurulan lastik botta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 46 Suriye ve 16 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 62 kaçak yakalandı. Yakalanan kaçaklar, yasal işlemler yapılmak üzere göç idaresi müdürlüklerine teslim edildi.

Ege'de 198 kaçak yakalandı

JANDARMADAN KAÇTILAR

Jandarma ekipleri de dün yasa dışı geçişlere yönelik kontroller yaptı. Dikili'nin Bahçeli Mahallesi yakınında göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen ve motosikletle ilerleyen T.C. adlı şüpheliyi durduran ekipler, yasa dışı geçiş için hazırlık yapan grubun yerini öğrendi ve operasyon yaptı. Madran Çayı Sülüklü Göl Mevkii'ndeki sazlık alanda yapılan operasyonda, Suriye ve Afganistan uyruklu 28 kaçak yakalandı. Ayrıca yapılan çalışma sonucu, jandarmanın geldiğini anlayıp kaçan Afganistan ve Burundi uyruklu toplam 13 kişi, Çanakkale-İzmir Karayolu Salihler Mahallesi girişinde yakalandı.

Göçmen kaçakçılığıyla ilgili T.C.'nin dışında G.Y. ve O.C. adlı iki zanlı da yakalanarak gözaltına alındı. Göçmen kaçakçılığından işlemleri süren 3 zanlının adliyeye sevk edileceği belirtildi. Jandarma tarafından yakalanan toplam 41 kaçağın da işlemleri tamamlanınca il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.

Ege'de 198 kaçak yakalandı

Ege'de 198 kaçak yakalandı

Ege'de 198 kaçak yakalandı

Ege'de 198 kaçak yakalandı


Ege'de 198 kaçak yakalandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)