Ege'de inşaat sektörü hareketlendi

izmir

Ege’de son yıllarda ardı ardına konut, rezidans, AVM, iş merkezi ve otel yatırımlarının temelleri atılıyor, milyon dolarlık yeni projeler açıklanıyor. Bölgede bir yandan kıpırdanma yaşanırken, bir yandan da hareketliliği daha da artıracak gelişmeler birbiri ardına gelişiyor. Kıpırdanmanın yaşandığı gayrimenkul sektöründe son yıllarda ortaya çıkan gelişmelerle birlikte, başta İzmir olmak uzere Ege’de ciddi hareketlenmenin fitili de ateşlenmiş oldu.

MARKALI PROJELER YÜKSELİYOR

Gelişmeler, İstanbullu firmaların gündeminin ilk maddesine İzmir ve Ege’yi getirdi. Hal böyle olunca da bölge firmaları, pastadan şehir dışından gelecek şirketlere pay kaptırmamak adına güç birliği çağrılan yapmaya başladı. Kentlerin yeniden inşa edildiği bu donemde, gelecek 10 yılın Ege’sini yaratmak isteyen firmalar da sahadaki yerlerini almak adına sıkı mücadeleye hazırlanmaya başladı. Sektör öne çıkan ise markalı projeler. Konuttan rezidansa, AVM’den iş merkezine ve otele markalı yapılar dikkat çekiyor.

GÖZLER 550 HEKTARLIK ALANDA

İzmir’de en büyük hareketlilik ‘Yeni Kent Merkezi’ olarak adlandırılan ve ‘gökdelenler bölgesi’ olarak nitelendirilen Salhane-Turan arasındaki 550 hektarlık alanda oluyor. Bu bölgede yaklaşık 100 milyon dolardan başlayan çok sayıda yapı projesi yeri alıyor. Tariş, Sabancı Grubu. Altınbaşak, Küçükbay Grubu, Tekfen, Torunlar Gıda, Petrol Ofisi, Rönesans Holding, Doğuş, Sur Yapı ve Hayat Kimyanın da burada yatırım planları bulunuyor. Birçok firmanın gözünü çevirdiği İzmir’de ayrıca yabancı fonların da yatırım yapması gündemde. Avrupa ve Amerika’nın yanı sıra Körfez ülkelerinden bazı inşaat firmalarının da İzmir’de partner arayışında olduğu biliniyor.

EGE’DE SON DURUM

İzmir’de yaşanan hareketlilik kadar olmasa da Manisa, Denizli, Aydın başta olmak üzere diğer Ege illerinde de site bazlı konut projelerinin yaygınlaşmaya başladığını görmek mümkün, özellikle Denizli, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte konuttaki hareketliliğin daha da artacağını söylemek mümkün. Yeni planlamalar ile Ege’nin bu 5 kenti yeniden inşa edilecek. Son yıllardaki konut satışlarında da bu hareketliliği görmek mümkün.