Ege'de üç günde 121 kaçak yakalandı

Ege'de üç günde 121 kaçak yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yılbaşından itibaren 24 olayda 543 kaçak göçmen yakaladı.

121 YASA DIŞI GÖÇMEN YAKALANDI

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi İzmir, Çanakkale ve Aydın açıklarında 3 gün içinde yasa dışı yollarla yurtdışına kaçmak isteyen 121 yasa dışı göçmeni yakaladı. 22 Şubat'ta Karaburun açıklarında lastik botta kaçakların olduğunu tespit eden ekipler 4'ü kadın, 15 Eritre, 13 Suriye, 5 Afganistan, 3 Myanmar, 1'er Filistin ve İran uyruklu 38 kaçağı yakaladı.

YAKALANAN GÖÇMENLER

Çanakkale Kadırga Burnu açıklarında da devriye görevi sırasında lastik botta tespit eden ekipler, 8'i çocuk, 4'ü kadın 28 Afganistan uyruklu kaçağı yakalayarak jandarmaya teslim etti. 23 Şubat'ta ise İzmir Karaburun açıklarında lastik botta tespit edilen 18 Afganistan, 16 Suriye, 3 Myanmar ve 1 Eritre uyruklu 38 kaçak yakalandı. 24 Şubat'ta Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarındaki lastik botta ise 3'ü kadın 10 Eritre ve 5 Suriye uyruklu 15 kaçak jandarmaya teslim edildi. Kuşadası açıklarında da jet skide Yunan karasularına kaçmaya çalışan 2 Suriye uyruklu kaçak ile bir göçmen kaçakçısı yakalandı.

4 ORGANİZATÖR DE GÖZALTINDA

Yasadışı göçmenlerin, geri gönderme merkezlerine götürüldüğü öğrenildi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, yılbaşından bu yana yaşanan 24 olayda 543 kaçak göçmeni yakalarken, 4 organizatöri de gözaltına aldı.