İstanbul'da eğitim başlıyor: Pazartesi alarmı
DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulların açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi. Kadir Topbaş, yeni eğitim sezonunda tüm öğrenci ve öğretmenler ile velilere başarılar dilerken toplu ulaşımda ek seferler konulduğunu açıkladı.

İstanbul'da eğitim başlıyor: Pazartesi alarmı

ŞANTİYE VE YOL ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK

18 Eylül Pazartesi günü toplu ulaşım araçları 06.00-14.00 arasında ücretsiz hizmet verecek. Şantiyelerde ve yollarda okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar gece vardiyasında (22.00-05.00) yapılacak. Kazalar için yollarda  83 çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak 14 bin okul servisi, Pazartesi günü İSPARK otoparklarından ücretsiz yararlanacak.

155 BİN ARACIN TRAFİĞE ÇIKMASI ENGELLENECEK

Toplu ulaşımda ek 398 araç ile 4433 adet sefer artışı planlandı. Metrobüs, otobüs seferlerinde 507 bin yolcu taşınması, 338 bin aracın trafiğe çıkmaması hedefleniyor.Metro ve tramvay hatlarında 824 sefer artışı yapılacak. Metro, tramvay ek seferleri sayesinde 232 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 155 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Arabalı vapurlar okulların açıldığı ilk 2 gün servis araçlarının öncelikli faydalanması sağlanacak.

İstanbul'da eğitim başlıyor: Pazartesi alarmı

215 ZABITA TRAFİK AKIŞININ İLERLEMESİNE YARDIMCI OLACAK

Trafik akışında sorun yaşanmaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü 36 motosikletli, 71 ekip otosu ve 63 yaya personel ile toplam 241 polis görev yapacak. İlçe Emniyet Müdürlükleri de bölgelerindeki okul çevresinde trafik ve asayiş açısından tedbir alacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi'nde (Emniyet, Trafik, Asayiş) görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 215 Zabıta Memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.

İstanbul'da eğitim başlıyor: Pazartesi alarmı

AKOM NÖBETTE OLACAK

İstanbul'da okulların açılacağı gün alınacak tedbirler için, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıya, İBB'ye bağlı birimlerin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası temsilcileri katıldı. Pazartesi günü ilgili birimlerin yetkilileri AKOM'da kriz masasında nöbette olacak.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)