Eğlence mekanlarına bodyguard yerine özel güvenlik dönemi
ensonhaber.com

bar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesinin ardından özel güvenlik uygulamasına son verilmesi yönündeki düşüncelerini açıklaması sonrasında bu konuyla ilgili hazırlanan taslak çalışma, 20 Nisan’da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi.

BODYGUARD YERİNE ÖZEL GÜVENLİK

Habertürk'ün haberine göre, taslağın, eğlence mekânlarındaki ‘bodyguard’ uygulamasının düzene sokulmasını ve bu tür mekânlarda özel güvenlik görevlilerinin çalıştırılmasını da içerdiği belirtiliyor.

Söz konusu çalışma, iki alternatifli olarak hazırlandı. Birincisi, koruma memurluğu kurulması. Buna göre; hükümet konakları, kamu binaları, lojman ve adliye sarayları gibi stratejik noktalar ve statlarda koruma memurları görev yapacak.

SEKTÖR BAŞTAN AŞAĞI YENİLENEBİLİR

İkinci alternatifin ise özel güvenlik sektörünün baştan aşağı yenilenmesi olduğu öğrenildi. Bu alternatif kapsamında ise en az 5 yıl bu meslekte çalışanlar stratejik binalarda görev yapabilecek. Eğlence mekânlarındaki ‘bodyguard’ uygulamasının düzene sokulması ve bu tür mekânlarda özel güvenlik görevlilerinin çalıştırılması yolunda adımlar atılabileceği belirtiliyor.