EGM seçilen POMEM adaylarının haklarını iptal etti

Lisans mezunu öğrencilerin girdiği POMEM için 21-27 Ekim 2013 tarihleri arasında 13. Döneme alınmak üzere mülakat gerçekleşti. Mülakat sonrası 3170 aday alan Emniyet Genel Müdürlüğü, 3170 aday da 14. Dönem POMEM'e alınmak üzere yedek aday belirledi.

EGM seçilen POMEM adaylarının haklarını iptal etti

"14.DÖNEM POLİS MELEK EĞİTİMİ YAPILACAKTIR"

Mülakattan hemen sonra yazılı açıklama yapan EGM, "(320.) erkek yedek ile (3170.) erkek aday dahil ve (9.) bayan yedek ile (130.) bayan yedek aday dahil yedek adayların planlamaları okulların kapasiteleri göz önünde bulundurularak belirlenen kontenjan miktarı doğrultusunda 14. Dönem polis meslek eğitimi için yapılacaktır" açıklanmasında bulunmuştu.

7 AY SONRA HAKLAR SONLANDIRILDI

3170 adayın Eylül ayını beklemesini söyleyen EGM 29 Nisan 2014 Salı günü bir açıklama yaparak adaylıkların sonlandırıldığını ifade etti. EGM açıklamasında, "31/10/2013 tarihli Genel Müdürlük Makam Onayına istinaden, 13. dönem kontenjanına ek olarak 14. dönem polis meslek eğitimleri için yapılan yedek planlaması geri çekilmiş olup, 13. dönem yedeklerinin adaylık statüleri ilgili mevzuat gereği sonlandırılmıştır. 13. dönem yedeklerinin 14. dönemle ilgili planlaması yapılmayacaktır" dedi.

MAĞDUR YEDEK ADAYLAR YARDIM BEKLİYOR

Aylardır bekleyen, askerden terhis olan veya askerliği tecil olan yedek aday öğrenciler büyük şok yaşayarak mağdur oldu. Haklarını dava açarak aramaya başlayacaklarını belirten yedek adaylar öncelikli olarak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı'ndan yardım bekliyor. Mağdur olan adaylar BİMER'e gönderdikleri rica mailleriyle Başbakan Erdoğan'dan yardım bekliyor:

"Sayın Başbakanım, Bizler size inanıp güvenen 14.Dönem yedek planlaması Eylül içerisinde yapılacak olan POLİS adaylarıydık. 13. Dönem POMEM sınavlarında Eğitim Daire Başkanlığınca 14. Dönem için planlamamız yapıldı, kimi arkadaşımızın askerlik işlemleri tecil edildi, askerdeki arkadaşlarımız terhis edildi. Birçoğumuz işsiz ve maalesef bir işe de giremedi, 6 ay boyunca bir açıklama yapılmayıp kpss sınavına 2 ay kala şimdi EGM tarafından 29.04.2014 tarihli açıklamada bir gerekçe gösterilmeden iptal edildiğine dair açıklama yapıldı. Sayın İçişleri Bakanımız ''kimseyi mağdur etmeyiz'' demişti ama burada en çok mağdur olan bizler olduk. Sayın Başbakanım sizin hassasiyetinize ve adaletinize güvenerek bu konuya önem vermenizi ve bizleri bu mağduriyetten kurtarmanızı Saygılarımla rica ediyorum."