Ekmeleddin İhsanoğlu bayram namazını Yeniköy'de kıldı

Ekmeleddin İhsanoğlu bayram namazını Yeniköy'de kıldı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ramazan Bayramı namazını Yeniköy Camii'nde kıldı. Namaz vaktinden erken gelerek camiye giren İhsanoğlu, namazını eda etmesinin ardından çıkışta basın mensuplarıyla bayram mesajını paylaştı.

Ekmeleddin İhsanoğlu bayram namazını Yeniköy'de kıldı İZLE

Huzurlu bir bayram temennisinde bulunan Ekmeleddin İhsanoğlu, "Milletimizin bütün fertlerine huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ederim. Bayram tadında bir üç gün geçirelim. Aynı zamanda rehin olan arkadaşlarımızın bir an evvel ailelerine kavuşmalarını niyaz ederim. Filistin'de, Gazze'de, Suriye'de ve Irak'ta olan Türkmen kardeşlerimiz, Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin bir an evvel zulümden kurtulmalarını ve insanca hayat şartlarına kavuşmalarını temenni ederim. Myammar'da Rohingaların maruz kaldıkları insanlık dışı muamelenin sona ermesini temenni ederim. Somali'deki kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesini temenni ederim. Bütün dünyada mazlum olan milletlerin bu bayramda huzur bulmalarını temenni ediyorum. İnşallah bu bayramı huzur, selamet ve güven içerisinde ağız tadıyla hep beraber geçiririz” ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu bayram namazını Yeniköy'de kıldı

FIRINDAN EKMEK ALDI, EKMEKLİ SLOGANINI TEKRARLADI

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Yeniköy Camii'nde bayram namazını kılmasının ardından esnaf ile çay içti. Vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu daha sonra basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. İhsanoğlu, fotoğraf çekiminin ardından Yeniköy'de bulunan bir fırına girdi. Burada fırın çalışanları ile bir süre sohbet eden İhsanoğlu, fırından ekmek aldı. İhsanoğlu fırın çıkışında uzatılan mikrofonlara, "Sevgi ekmek için, saygı ekmek için, birlik ekmek için, dirlik ekmek için" dedi. İhsanoğlu ardından Yeniköy'de bulunan konutuna geçti.

İhsanoğlu bayram namazının ardından fırından ekmek aldı İZLE