Ekmeleddin İhsanoğlu: Provokasyonlar başladı İZLE

ekmeleddin

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bugün TV'de katıldığı bir programda çeşitli açıklamalarda bulundu. İhsanoğlu, adaylığının ilanın ardından tehditler almaya başladığını söyleyerek şöyle konuştu; "Tehditler ve iftiralar oldu ben bunları Allah'a havele ediyorum. provokasyonlar da başladı".

Ekmeleddin İhsanoğlu: Provokasyonlar başladı İZLE

EYÜP'TE SİLAHLI GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde İhsanoğlu Eyüp ziyaretinin ardından iftar için MHP'nin Ayvansaray Surdibi'ndeki çadırına geldi. Bu sırada, İhsanoğlu'nun yanına yaklaşmaya çalışan vatandaşları koruma polislerinin uzaklaştırmak istemesi üzerine, koruma polisleriyle MHP'liler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yumruklu kavgaya dönüşmesi üzerine İhsanoğlu'nun koruma polisi havaya tek el ateş açtı.

Ekmeleddin İhsanoğlu: Provokasyonlar başladı İZLE

''KADERE İNANIRIM HİÇ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ''

İstanbul Eyüp'te katıldığı iftar programında yaşanan olayla ilgili olarak İhsanoğlu, "Kadere inanırım hiç kimse değiştiremez. Ecel gelince Allah ne yazdıysa ol olur. Bu teklifi kabul ettiğim günden sonra tehditler ve iftiralar oldu ben bunları Allah'a havale ediyorum'' açıklamasında bulundu.

YETKİ TARTIŞMASI KRİZ OLUŞTURUR

İhsanoğlu, Başbakanın "Devletin başına saksı, vazo secmiyoruz" çıkışına ise, icra makamının başbakanlık olduğunu söyledi. Padişahın icra yetkisini bile sadrazama verdiğini hatırlatan ihsanoğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı yol gösterir yol yapmaz. Yolu hükümet yapar. Cumhurbaşkanı halkın arzularına tercüman olur, bunları hükümete aktarır. Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında yetki tartışması olursa kriz olur. Böyle şeylere girmek zararlı olur."

''ÇATI ADAY TEKLİFİ İKİ TARAFTAN GELDİ''

Çatı aday teklifi iki taraftan geldi. Temaslar vardı. Vatani bir görev olarak kabul etmek durumundaydım. Vatan hizmetten kaçamazdım. Kemal Derviş'i tanırım o teklif etmedi. Aydın doğanı tanırım. 2007 yılından kalan bir hikaye. Medya sahibinin cumhurbaşkanı teklif etme yetkisi yoktur.

''YENİ BİR GÖREV BEKLENTİM YOKTU''

Yafta taşımaktan hoşlanmıyorum. ideolojik tanımlamalar bana göre değil. muslüman türk ailesinden doğdum. İnançlı bir insanım. Muhafazakar ve demokratım. Anayasal niteliklere sahibim. İstanbulun tadını çıkarmaya geldim dedim. Yeni bir görev beklentim yoktu. Diplomatım bu konuda bir takım teklifler geldi. Akademik ve uluslararası kuruluşlardan. Son yaptığım basın toplantısında İstanbu'lun tadını çıkarmak istediğimi söyledim.

''AYNI SECCADEYE BAŞ KOYDUĞUMUZ KARDEŞLERİMİZ BİZİ GAMBAZLAMAYA BAŞLADI''

CHP içerisindeki bu grup hassasiyetleri olan bir grup, bunun farkında olarak fikirlerimizi açıkladık. Bu hassasiyet giderildi. Bizim beraber aynı secdeye başkoyduğumuz kardeşlerimiz bizi gambazlamaya başladı.

''O SESLER ARTIK TATMİN OLDU''

Bunlar eğlenceli şeyler. Bu gambazlıklar işe yaramadı o kitlenin büyük bir kısmının sorularına cevap verildi. Temasta bulunduk. O sesler artık tatmin oldu. Parti içinde konsolidasyon sağlandı.