Ekonomi Bakanı'ndan patates yorumu
Ajanslar

Ekonomi Bakanı'ndan patates yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates fiyatının 5 liraya dayanması ile ilgili, gerektiği takdirde müdahale yapacaklarını belirterek, "Türkiye'de her kim ne şekilde olursa olsun milletin ekonomik menfaatlerini, speküle ve maniple ederse, bunu onun ellerini de yakacak şekilde ellerinde bırakırız" dedi.

SEÇİM BAŞLANGICI DENİZLİ'DE

Seçim çalışmalarına Denizli'de başlayan Zeybekci, Tavas ilçesinin Sarıabat mahallesine ziyarette bulunarak buradaki köy meydanında vatandaşlara hitap etti. Çıkmış oldukları hizmet yolunda ilk önce Sarıabat geldiğini, gönlünün ve aklının hep Sarıabat'ta olduğunu "Yeni Türkiye" için buradan "Bismillah" diyerek seçim çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

"HEP EVLADINIZA SAHİP ÇIKTINIZ"

Burada yaptığı konuşmada birilerinin, kendisini küçük düşürmek için lakap taktığına dikkat çeken Zeybekci, "2004-2011 yılında birileri bizi küçük düşürmek için, bazıları 'yırtık donlu Nihat' dedi. Yırtık donlu fotoğrafım burada çekildi. Siz bugüne kadar hep evladınıza sahip çıktınız. Biz de hamdolsun sizin bütün sıkıntılarınızı çözmeye çalıştık. Burası benim köyüm, burada ne yapılması gerekiyorsa yapıldı, yapılmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

PATATES FİYATININ ARTMASI

Zeybekci'nin konuşmasının ardından gazetecilerin sorularına geçildiği bölümde, patates fiyatındaki artışa ilişkin sorulan soruya ilişkin ise Ekonomi Bakanlığı'nın geçen sene bazı tarım ürünlerinin fiyatlarının beklenenden fazla artması nedeniyle aldıkları tedbirlere işaret ederek "Yani aşırı artışların olduğu, spekülasyonunda olduğunu hissettiğimiz ürünlerinden birisi de patatestir. Tarım Bakanımızla, hükumetimizle bunları istişare ederiz. Gerekiyorsa eğer, müdahaleyi yaparız. Türkiye'de her kim ne şekilde olursa olsun milletin ekonomik menfaatlerini, speküle ve maniple ederse, bunu, onun ellerini de yakacak şekilde ellerinde bırakırız" şeklinde yanıtladı.