USD: 1.7447
EUR: 2.3164

İstanbul 0°C

Ankara -5°C

İzmir 1°C

Kriz kahini yine korkuttu

Kriz kahini olarak bilinen Roubini, hükümetlerin ve merkez bankalarının teşvik paketleri ile ilgili kararlarının yatırımcıları etkilediğini söyledi

17.03.2010 - 10:08

Kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini, hükümetlerin ve merkez bankalarının teşvik paketlerini geri çekip çekmemesi konusunda yatırımcıların yaşadığı ikilemin, hisse senetleri piyasasındaki dalgalanmayı artırabileceğini söyledi.

DAHA FAZLA OYNAKLIK BEKLİYORUM
New York Üniversitesi'nde ekonomi dersleri de veren Roubini, Yılın ikinci yarısında, teşvik paketlerinin geri çekilmesiyle ekonominin yeniden zor bir dönem yaşama riski olduğunu öne sürerek, "Elbette, [piyasalarda] daha fazla oynaklık olmasını bekliyorum" dedi.

BÜTÇE AÇIKLARI ARTABİLİR
Kriz kahini, konuyla ilgili CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, “Çıkış stratejilerin uygulamaya konulup konulmaması yatırımcılar için başlı başına bir ikilem yaratıyor” dedi. Roubini, teşvik paketlerini geri çekmek için erken hareket edilmesinin ülkeleri yeniden resesyon riskiyle karşı karşıya bırakabileceğini diğer yandan bu konuda geç kalınmasının ise zaten yüksek olan bütçe açıklarının daha da artabileceğini belirtti.

Yaşanan son küresel finansal krizde, hükümetler büyük miktarda 'parasal ve finansal canlandırma paketlerini' devreye sokarak krizin buhrana dönüşmesini engellemiş ancak aynı zamanda dünya genelinde ülkelerin kamu borcunun artmasına neden olmuşlardı.

ESAS SORUN BÜTÇE AÇIĞI
Roubini, bu uygulamalardan sonra “kontrolden çıkan bütçe açıklarını" ülkelerin şu anda baş etmek zorunda kaldığı temel sorun olarak gösterdi.

Kriz kahini diğer yandan, teşviklerin geri çekilmesi durumunda, ekonomideki büyümenin yeterince güçlü olmayacağından 'kuşku' duyduğunun da altını çizdi. Roubini, ABD’de bu yıl için yüzde 6 ile 7 arasında bir ekonomik büyüme yakalanması gerektiğini söyledi.

Ünlü ekonomist, geçtiğimiz hafta yayımladığı bir araştırma notunda, ABD ekonomisinde son gelen olumsuz veriler ve Avrupa'daki borç krizinin yarattığı endişenin bir araya gelmesinin, ülke ekonomisini yeniden iki dipli resesyon tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı uyarısında bulunmuştu.

KONGRE’DE DE UZLAŞMA YOK
Roubini, ABD Kongresi'nde mali politika konusunda uzlaşma sağlanamamasının da ülkenin bütçe açığının kapatması adına iyi bir işaret olmadığını vurguladı. Öte yandan, ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçiler, bütçe açığının azaltılması için vergilerin artırılmasına karşı çıkıyor. Demokratlar ise harcamaların kısılması önerisine sıcak bakmıyor.
 

Yorumlar

Tüm yorumlar »
Adınız soyadınız:

Gönder
Vazgeç ya da

Yükleniyor...
Bu illerde okullar tatil edildi Bingöl'deki PKK operasyonunun detayları - İzle Kamer Genç'ten Cemil Çiçek'e ağır itham Canlı yayına çıkan köpek spikerin yüzünü ısırdı - Video Savcıyı vuran saldırgan böyle kaçtı - Video Flash Tv yok artık dedirtti - Video Hakan Şükür'e son çağrı Hız denemesi hüsranla sonuçlandı - İzle Arda Papa'nın huzuruna çıkıyor 3 kız kardeşin büyük dramı - Galeri Cavcav: Yeni federasyon başkanı karnından konuşmasın Yılanın kertenkele ziyafeti Stoch forvetleri kıskandırıyor TEM İstanbul yönü ulaşıma kapandı Aziz Yıldırım'dan tarihi savunma
Polis merkezine silahlı saldırı 00:29
Polis merkezine silahlı saldırı

Mersin'de polis merkezine silahlı saldırı düzenlendi.

İstanbul'da canlı bomba patladı: 1 ölü - İzle 00:25
İstanbul'da canlı bomba patladı: 1 ölü - İzle

Sancaktepe'de meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti.

Akyol: Çerkes Ethem soyguncuydu – izle 23:53
Akyol: Çerkes Ethem soyguncuydu – izle

Hürriyet yazarı Taha Akyol, canlı yayında Çerkes Ethem ve ekibiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir tinerci polemiğine nokta koydu - izle 23:09
Özdemir tinerci polemiğine nokta koydu - izle

Canlı yayına çıkardığı tinerci çocuklar yüzünden Başbakan'ın tepkisini çeken Cüneyt Özdemir açıklama yaptı.

Mimar Alp, Taksim'in 'gizli proje'sini açıkladı - İzle 22:30
Mimar Alp, Taksim'in 'gizli proje'sini açıkladı - İzle

Habertürk'e konuk olan Mimar Ahmet Vefik Alp, Taksim'e yapılacak olan cami projesini ilk kez açıkladı.

Bu illerde okullar tatil edildi 21:51
Bu illerde okullar tatil edildi

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı sebebi ile bu illerimizde okullara kar tatili verildi.

Anonymous Esad'a saldırdı 21:43
Anonymous Esad'a saldırdı

Anonymous, bu kez de Suriye'yi hedef aldı.

Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri 12:04
Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri

Tolga Karel, hamile eşini aldatırken Süper Kulüp kameralarına yakalandı.

Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle 13:47
Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın içinde yer aldığı illüzyon şovu, ekran başındakileri şaşırttı.

Kemal Burkay siyasete atılıyor 16:25
Kemal Burkay siyasete atılıyor

Kemal Burkay, hangi parti ile siyaset sahnesine çıkıyor?

Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi 11:36
Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi

Gazete manşetlerini okuyan Dilara Gönder'in canlı yayındaki zor anları.

Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle 10:31
Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle

Hilal Cebeci'den transparan gecelikle oryantal.

Bayülgen'den Rabia Kazan'a sert eleştiri - İzle 10:16
Bayülgen'den Rabia Kazan'a sert eleştiri - İzle

Okan Bayülgen, programına konuk ettiği Rabia Kazan'a samimiyetsizlik eleştirisinde bulundu.

Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - İzle 11:57
Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - İzle

Muhteşem Yüzyıl'da haftalardır beklenen Mehmet Günsür, Şehzade Mustafa rolü ile izleyicisinin karşısına çıktı.


31,473 kişi takip ediyor

Oyna kafanı dağıt!