Ekrem Dumanlı'dan Cemaat kime oy verecek yazısı
ensonhaber.com

dumanlı

Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı, bugün kaleme aldığı yazısında Cemaat'in kime oy vereceği konusunu ele aldı.

Her seçimin klasik sorularından birinin "Cemaat kime oy verecek" sorusu olduğunu belirten Dumanlı şöyle konuştu; “Cemaat'in önemli bir oyu yok ki” deyip camiayı küçümseyenler bile bu tartışmadan kaçamıyor; hatta “Filan partiye oy verdiler” demek suretiyle düşmanlık pompalayanlar bile çıkıyor.

Dumanlı yazısına şu şekilde devam etti;

OYLARI BİR PARTİYE DESTEK DEĞİL

"Camianın kim(ler)e oy vereceği ve hangi mantık çerçevesinde bunu yapacağı aslında bellidir. Öteden beri bu kitle, insanları “vicdani kanaatlerine” göre hareket etmeye davet etmiştir. 2010 referandumundaki “evet” tavrı, bir partiye verilen destek değil; demokratik reform paketine karşı takınılan sivil bir tutumdur.

CAMİA VİCDANINIZA BIRAKACAK

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, bu seçimde de camia kendine sempati duyan kişilere “vicdanî kanaatinize göre oyunuzu verin” diyecektir. Tarih boyunca hep böyle olmuştur; yine öyle olacaktır. Aslında doğru olan da budur; gerisi partizanlık ve fanatizmdeki bireyin iradesini hiçe sayma tehlikesi içermektedir. Partilerin vizyonuna, adayların birikimlerine bakmaksızın topyekûn bir karar almak, birey iradesini yerle bir etmek değil midir?

DÜNKÜ TAVRIMIZ BUGÜN DE DEVAM EDİYOR

Sözü uzatmaya gerek yok; camia dün nasıl çoğulcu ve demokratik bir duruş sergilediyse bugün de öyle bir tavır ortaya koyacak. Her fert, partilerin durumuna, ülke siyasetindeki dengeye, adayların potansiyeline göre karar verecek. Bu açık ve vicdani tavrı tartışma konusu yapmak, başarısızlığın faturasını alakasız kitlelere kesmek anlamı taşıyor…"