Ekrem İmamoğlu YSK'yı kınadı
AA & Ensonhaber

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimi iptal etme kararı sonrası detaylı bir açıklama yapmak üzere Beylikdüzü'nde kameralar karşısına geçti.

Kendisini bekleyen partililere hitap eden İmamoğlu, YSK'nın ve siyasilerin yuhalanması üzerine, meydanlarda kimseyi yuhalatmayacağını söyledi.

"Asla kavga etmek yok, ısrarla kucaklaşacağız." diyen Ekrem İmamoğlu, herkesten oy istediğini söyledi.

YSK'yı kınayan İmamoğlu, İstanbul seçimlerine ilişkin "Anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum." dedi.

Ekrem İmamoğlu, yuhalayanları durdurdu birlik mesajı verdi VİDEO

Ekrem İmamoğlu YSK'yı kınadı

HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Asla vazgeçmeyeceklerini, süreci en sağlıklı şekilde yürütmeye kararlı olduklarını vurgulayan İmamoğlu,YSK kararını büyük üzüntüyle karşılayan, gözyaşı dökenlerin olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Ağlamasınlar, silsinler gözyaşlarını. Buradayız, hep beraber çalışacağız. Bizden, kavga bekleyenler, bizden huzursuzluk umanlar, bizden bu ülke adına birtakım unsurlar üzerinden kendi emellerine dönüp hareketler bekleyenleri şaşırtacağız. Yarından itibaren her anımı sizlerle paylaşacağım. Demokrasi adına mücadelemizi hep birlikte yapacağız. Yarın sabah Ankara'ya gideceğim. Elbette partimle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileriyle, Genel Başkanımla buluşacağım. Elbette, ittifak partilerimizle konuşacağım, hepsiyle konuşacağız. İstanbul için, Türkiye için ve demokrasimiz Cumhuriyetimiz için, Atatürk ve bize emanet ettiği ilkeler için en doğru kararı vereceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

ARTIK KONUŞMA VAKTİ

Herkesin konuşması gerektiğini aktaran İmamoğlu, "Sanatçıymış, konuşamazmış, konuşacak. İş insanıymış, konuşamazmış, konuşacak, konuşma vakti artık. Artık konuşma vakti." dedi.

CEMAATLERE YER YOK

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ben, niye kabul görmedim söyleyeyim mi size? Ne dedim ben? 'Bir kişiden talimat almayacağım' dedim, 16 milyon insandan talimat alacağım. Ne dedim ben? 'Bana hizmet etmeyin' dedim, 'Bana değil 16 milyon insana hizmet edeceksiniz' dedim. 'Artık, Büyükşehir'de israf yok' dedim. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle alacağımız tedbirlerle sizin haklarınızı nasıl koruyacağımı bildiğim için, 'İsrafa artık izin yok' dedim. Onun için beğenmediler. Ne dedim? 'Artık kişilere, gruplara, partilere, derneklere, vakıflara, cemaatlere yer yok' dedim, millet var millet."

Ekrem İmamoğlu YSK'yı kınadı

16 milyonun insanın emeğine ve vicdanına güvendiklerini aktaran İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben buradan AK Parti'li, MHP'li arkadaşlara, geçmişten bugüne oy vermiş, hatta o partilerde görev almış insanlara, ilçe başkanlarına, il başkanlarına, yöneticilerine, milletvekillerine, herkese sesleniyorum. Bazı insanlar prensipleri için partilerini değiştirir, bazı insanlar için partilerini prensipleri için değiştirir. Ben, her birisinin Türkiye'nin bugünkü durumunu, bize yapılan zalimliği, adaletsizliği, aymazlığı, bu güzel Ramazan akşamında, onları düşünceye davet ediyorum. Bu süreç içerisinde demokrasi adına bizlerin yanına gelmesine bizlerin bu sürecine katkı sunmaya davet ediyorum. Son olarak burada kesinlikle güzel kardeşim her şey çok güzel olacak. Çok güzel olacak. Sakın, güler yüzümüzü kaybetmeyin, sakın yüreğimizdeki umudu kaybetmeyin, umut burada. Buraya kadar alınan bu yanlış kararların altına imza atan, yargıyı tehdit eden insanları bu mübarek Ramazan ayında Allah'a havale ediyorum. Bizim demokrasi ruhumuz onlardan hesap soracak ve kendimi ve bu mücadelemi de sizlere emanet ediyorum."